marți, ianuarie 31, 2023

Altă firmă care livrează mâncare în școli și grădinițe, controlată și amendată de inspectorii sanitari. DSP Arad: „Vom continua să controlăm comercianții lipsiți de bun simț, ce nu se gândesc decât la buzunarul lor fără să ia în calcul legea sau sănătatea consumatorilor”

DSP continuă controalele

Direcția de Sănătate Publică, continuă, în aceste zile, controalele în unitățile de tip catering din municipiul Arad, pentru a verifica modul în care operatorii economici prepară/livrează produsele alimentare către școli, grădinițe sau alte entități.

Sancțiuni aplicate

Inspectorii sanitari de la Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, coordonați de către directorul instituției, au aplicat, în urma controlului efectuat în data de 14.09.2022 la o  unitate din municipiul Arad sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 lei, la care se adaugă și termene de remediere a deficiențelor.

Neregulile constatate au fost:
  • spații neigienizate corespunzător,
  • neînregistrarea triajul epidemiologic zilnic al personalului angajat,
  • meniurile nu sunt elaborate şi întocmite conform reglementărilor legale în vigoare precum și
  • lipsa cursurilor profesionale de însușirea noțiunilor fundamentale de igienă.
Menționăm că și această unitate livrează preparatele alimentare, unei grădinițe în regim catering, dar servește hrană preparată și către colectivitatea unei unități de învățământ primar din municipiu Arad.

Vom continua să controlăm comercianții lipsiți de bun simț, ce nu se gândesc decât la buzunarul lor fără să ia în calcul legea sau sănătatea consumatorilor.

[Comunicat de presă – DSP Arad]

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news