sâmbătă, octombrie 1, 2022

Altă tentativă de omor FRATRICID SUB EFECTUL ACELUIAȘI „CRISTAL” – drogul care te transformă-n criminal: la 15 ani și-a înjunghiat fratele mai mare

„Cioco” – un puști de 15 ani, dintr-o familie cu 11 frați de pe Strada Șezătorii (zona „Kekeci”) – a  fost prins la o oră după ce și-a înjunghiat fratele de 17 ani cu un cuțit de bucătărie, sub influența drogului numit de generația care ne va reprezenta viitorul, CRISTAL.
Este același drog sub influența căruia s-a aflat atât Crișan Florin Beniamin, arădeanul care și-a ucis fetița vitregă și i-a profanat cadavrul (31 octombrie, 2021) cât și Sergiu Dinuță, care pe 24 octombrie anul trecut a comis tentativa de PARICID în cartierul Grădiște. – acestea fiind informații verificate și cuprinse în dosarele penale acel celor 2 – primul condamnat de prima instanță la 17 ani și 4 luni închisoare, cel de-al doilea, la 5 ani.

A fugit de frică și a ajuns până la… „Mureșul mort”

Marți, 23 august, la ora 15.00 s-a petrecut oroarea, iar la ora la care redactăm această știre minorul e reținut și propus pentru arestare, după ce a recunoscut, în fața procurorului, tot ce a făcut, ce s-a întâmplat și (mai ales – pentru că ASTA DUCE LA AȘA CEVA!) CE A CONSUMAT.
Ușor de procurat – în Kekeci, dealerii din Boul Roșu sunt șantajați de minori că dacă nu își primesc porția îi toarnă la Poliție! -, o dovadă în plus că DOAR consumul acestui CRISTAL (în fapt, o combinație de otrăvuri și droguri aflate, de puțin timp, pe lista cu „droguri de mare risc”) o reprezintă faptul că NICIUN MEMBRU AL FAMILIEI, ÎN AFARĂ DE CEL CARE A COMIS TENTATIVA SAU OMORUL NU CONSUMA AȘA CEVA!

Victima… fratele de 17 ani, este sub tratament de urgență la Spitalul Județean Arad, cu un plămân perforat, zona rinichiului stâng și a colonului înțepate – ceea ce va duce la încadrarea faptei minorului la tentativă de omor – fratricid – cu violență în familie.

„Minorul având vârsta cuprinsă între 14 și 16 ani, va trebui, conform, legii, expertizat psihiatric – în caz că a comis fapta având lipsă de discernământ fiind absolvit de arestarea într-un centru / penitenciar de minori” – a precizat procurorul de caz Pavel Palcu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

***

Comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul  Arad 

Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului  de  pe  lângă  Tribunalul  Arad   este  împuternicit să  aducă  la  cunoştinţa opiniei  publice  următoarele:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus la data de 24.08.2022 punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva unui inculpat în vârstă de 15 ani, cu privire la comiterea infracţiunii de violenţă în familie în condiţiile tentativei la omor, prev. de art.199 Cod penalart.32 Cod penal rap la art.art.188 al.1,2 Cod penal, cu aplic. art.113 alin.3 Cod penal.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că:

În data de 23.08.2022, în jurul orelor 15,30, pe fondul unor neînţelegeri, inculpatul  minor, în vârstă de 15  ani, în timp ce se afla la domiciliul său în municipiul Arad, l-a  agresat  fizic pe  fratele său, în vârstă de 17 ani, provocându-i o plagă cu un cuţit în zona inferioară a spatelui. Victima a fost internată de urgenţă, în stare gravă, la Spitalul Clinic Judeţean Arad, fiind  operată.

Potrivit constatărilor preliminare, întocmite de SJML Arad, victima a suferit leziuni traumatice care necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, dacă nu survin complicaţii, viața acesteia fiind pusă  în primejdie.

Inculpatul minor a fost reţinut în data de 24.08.2022 şi urmează a fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad, cu propunere de arestare preventivă.

Facem precizarea că acţiunea penală are ca obiect tragerea la răspundere penală a persoanelor care au săvârşit infracţiuni şi se pune în mişcare când există probe din care rezultă presupunerea rezonabilă în acest sens, iar reţinerea constituie măsură preventivă, activităţi care nu înfrâng  principiul prezumţiei de nevinovăţie de care se bucură persoanele cercetate.

[ACTUALIZARE] ORA 15.00

Asupra minorului, judec[torul pentru drepturi și libertăți a dispus eliberarea unui mandat de arestare pentru 30 de zile.

Ultimele Știri

Related news