luni, mai 23, 2022

(Alte) 119 misiuni ale pompierilor în acest sfârșit de săptămână: 22 incendii, 91 de cazuri SMURD la accidente și două misiuni de asanare muniție neexplodată

148 ha arse, un incendiu la o casă, zeci de accidente și două misiuni de asanare muniție neexplodată ( Pâncota si Sânpetru German)

119 misiuni ale pompierilor militari arădeni în acest sfârșit de săptămână (25.03-27.03)

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș ” al județului Arad, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate, au desfășurat în acest această perioadă 119 misiuni de intervenție în teren după cum urmează:

🚑91 cazuri SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

🚒 22 misiuni de stingere și intervenție, din care:

🔥22 incendii. Din cele 22 de incendii, 1 s-a manifestat la case și anexe iar 21 la vegetație uscată/resturi vegetale. Au ars aproximativ 148 ha.

📌 1 misiune descarcerare

📌 3 misiuni de sprijin

📌 2 misiuni pentru asanarea muniției

***

Două misiuni de asanare muniție neexplodată în Județul Arad, în acest sfârșit de săptămână ( Pâncota si Sânpetru German)

În cursul zilei de vineri, 25.03.2022, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Arad a intervenit pe un teren din orașul Pâncota pentru asanarea unui element de muniție neexplodat.

Ajunși la fața locului, pirotehniștii au identificat elementul ca fiind o grenadă defensivă.

Cea de-a doua intervenție a fost pentru o bomba aruncător de calibrul 82, descoperită in cursul zilei de sâmbătă( 26.03.2022) în localitatea Sânpetru German.

Elementele de muniție au fost ridicate, transportate și depozitate în condiții de siguranță pentru a fi distruse ulterior.

Muniția a fost descoperită întâmplător pe teren, de către localnici.

Pe această cale pompierii vă recomandă respectarea regulilor de comportare pentru prevenirea accidentelor cauzate de muniții neexplodate și anume, SE INTERZICE:

– atingerea muniţiilor cu mâna sau alte obiecte;
– lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă;
– introducerea muniţiilor în foc; demontarea focoaselor sau altor părţi componente;
– joaca copiilor cu diferite muniţii ca: grenade, focoase, cartuşe, proiectile sau alte elemente pirotehnice;
– ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în încăperi sau locuinţe, o simplă mişcare a muniţiei din poziţia în care se găseşte poate declanşa explozia.

Reamintim că, în cazul în care descoperiți elemente de muniții neexplodate sau luați la cunoștință despre existența lor, trebuie să anunțați de urgență organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau inspectoratul judeţean pentru situaţii de urgenţă.

COMUNICAT DE PRESĂ – ISU Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news