Acasă ȘTIRI „Alumni U.V.V.G. Arad” prezintă absolvenți ai universității: ȘTEFANIA SĂVUICĂ (TRUȚAN)

„Alumni U.V.V.G. Arad” prezintă absolvenți ai universității: ȘTEFANIA SĂVUICĂ (TRUȚAN)

0
Stfeania Savuica (Trutan)
ȘTEFANIA SĂVUICĂ (TRUȚAN): „DACĂ POȚI ÎNȚELEGE LUMEA, POȚI S-O SCHIMBI!”
Ștefania Săvuică este absolventă a Facultății de Drept a U.V.V.G. Arad, promoția 2001.

ALUMNI ai uneia din primele promoții ale acestei facultăți, Ștefania este femeia care a ținut întotdeauna să demonstreze DE CE crede că opinia ei este cea corectă, iar parcursul ei în viață a demonstrat că indiferent de unde vii, cu o educație solidă, muncă, răbdare și determinare poți ajunge unde-ți propui.

Astfel, drumul ei în viață a purtat-o prin mai multe țări, unde a reprezentat interesele românilor de peste hotare, ultimul post, cel de consul, fiind la Ambasada României în Finlanda, la Helsinki.

A luat întotdeauna cu ea și a păstrat cele mai frumoase amintiri din studenție:

„Perioadele în care mergeam în stagii de practică la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad și în vizite la Penitenciarul Arad. Am avut ocazia să asist la interogatorii alături de procurori, să văd modul în care se desfășoară, în practică, etapele urmăririi penale și să înțeleg cum funcționează sistemul penitenciar.”

Profesorul ale cărui învățăminte i-au rămas până în ziua de azi

este dl. Pantilimon Cioia, profesorul de drept penal, omul care a șlefuit multe caractere în carieră și a descifrat studenților, împreună cu ei, tainele Codului Penal de atunci.

Am întrebat-o ce mesaj ar transmite studenților de azi, la mai bine de 20 de ani de la absolvire.

Ne-am așteptat, oarecum, să fie din domeniul dreptului, ca mod de a vedea lumea: „Dacă înțelegi logica dreptului, poți să înțelegi întreaga structură a societății. Și dacă poți să înțelegi lumea, poți să o schimbi. Iar dacă poți s-o schimbi, poți să o stăpânești!”

***

Asociația „Alumni U.V.V.G. Arad” își propune să prezinte cât mai mulți dintre absolvenții universității, parcursul profesional și poveștile din perioada studenției.

 

Exit mobile version