Acasă PAMFLETE Am descoperit CEL MAI INUTIL BIROU DIN ARAD. Se numește BOPI, e...

Am descoperit CEL MAI INUTIL BIROU DIN ARAD. Se numește BOPI, e înființat pe lângă lege, are 28 de angajați și, într-un an, nu a avut NICIO ACTIVITATE!

0
Politia Locala Arad

Adrian Toma și-a dorit un „Doi și-un sfert” doar al său încă de când a descălecat din SRI și a încălecat pe PLA. L-a făcut din ce-a găsit prin curte, i-a dat un nume de cățeluș – BOPI -, i-a conferit atribuții de 112, a numit 28 de oameni în post, iar acum vrea să dea afară 7… că-s inutili și n-au „dat în gât” pe nimeni!

Ați auzit de BOPI?…

Prescurtarea sună a nume de animăluț de companie – și, într-o mare măsură, aia și e! „Biroul de Ordine Publică și Intervenție” sună ca naiba… în afară de cei 28 de angajați (nici ăia toți) ai acestei „structuri” de-a dreptul structuraliste, nu știe nimeni ce atribuții are, cu ce se ocupă și nici măcar de ce anume a fost înființat.
În schimb, toți știu (și boschetarii din Boul Roșu știu) CU CE NU SE OCUPĂ BOPI: cu ordinea publică și cu intervențiile.

Vă prezentăm CEL MAI INUTIL BIROU DIN ARAD – înființat pe lângă lege și care, într-un an, nu a avut NICIO ACTIVITATE!

Cu „Intervențiile” nu se ocupă, pentru că de asta se ocupă, direcționați prin 112, Poliția, ISU și Jandarmii – depinde de natura incidentului. Dacă citești pagina Serviciului de Telecomunicații Speciale intitulată „Despre Serviciul de urgență 112” legislație, reglementări și metodologii, protecția datelor cu caracter personal – nu vei găsi niciunde că Polițiile locale, fie ele și „Direcții Generale”, au treabă cu intervențiile în urma solicitărilor la 112.
De altfel, în anul de când activează n-au avut NICI MĂCAR O INTERVENȚIE! Telefon au… au și fix… probabil că au și un număr la el – dar ABOSOLUT NIMENI n-a sunat vreodată la telefonul ăla.
Chiar: de ce ai suna Poliția Locală dacă ai o problemă – oricare ar fi problema?! De asemenea, de ce doamna aia de la 112 ar redirecționa un apel – oricare ar fi problema semnalată! – Poliției Locale?… Ca să ce?!…

Cu „Ordinea” mai are rost să vorbim?! Ați văzut, careva, pe undeva, ordine în orașul ăsta – dar mai ales ordine făcută de Poliția Locală?!

Așa că ce-i cu ăștia?…

Să nu ne grăbim să-i înjurăm pe ei!… la urma urmei, cetățenii respectivi n-au nicio vină, pe persoană fizică – nici că dorm pe ei la serviciu (ce naiba să faci altceva la „BOPI”?!), nici că-s buiaci de cap, de se-curcă-n cuvinte când îi întrebi, concret, cu ce se ocupă; singura vină a câtorva – 7, dacă am înțeles corect – e că n-au știut, ce trebuie să presteze acolo, de fapt: TURNĂTORIA INTERNĂ… dar adevărul că nici nu li s-a spus și nici nu scrie niciunde asta!
Și, cum n-au știut de ce au fost angajați la BOPI, evident că habar n-au nici de ce urmează să fie dați afară…
Cert e că vom avea „doar” 21 de BOPI… de fapt, nu noi, ci Toma o să aibă mai puțin cu 7 BOPI.
„Adrian Toma și cei 21 de BOPI”… titlu demn de-un basm arab, nu de pamflet – dar, na, la noi până și basmele se transformă-n pamflete…

Exit mobile version