ȘTIRI

Am intrat în săptămâna dedicată „sportului minții”: ARAD OPEN – Festivalul Internațional de ȘAH adună laolaltă mii de oameni deștepți

 

Pe pagina de Facebook Arad Open – Festivalul International de Sah Arad puteți citi toate detaliile consemnabile (plus sute de fotografii și partide comentate) de la prestigiosul eveniment găzduit de orașul nostru, la inițiativa și sub coordonarea Clubului de Șah VADOS, beneficiind de suportul Primăriei, Consiliului Județean, Casei Româno-Chineze și al unor sponsori privați.

„Este o onoare și o plăcere, totodată, pentru noi, să ne implicăm în acest eveniment eminamente pozitiv și de anvergură internațională. Șahul, după cum se știe este sportul-rege al minții, iar în această perioadă, din fericire, trece prin momente de recunoaștere didactico-pedagogică a calităților sale – în sensul că este aproape de a fi implememtat ca materie în școala primară” – spune prof. dr. Lizica Mihuț, președinte al Casei Româno-Chineze, explicând, astfel parteneriatul cu clubul Vados.

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Duminică 6 august a început, la Hotelul Continental Forum, cea de-a X-a ediția a Festivalului Internațional de Șah Arad 2017. Se anunță a fi record de participare în acest an, numărul de jucători inscrisi la toate acțiunile din program depășind 400. Prin prisma valorii jucătorilor deja inscriși, turneul devine cel mai puternic open de șah al anului din România. Vor lua parte 16 mari maeștri internaționali și 25 de maeștri internaționali, la openul principal fiind înscriși jucători din 18 țări.

Festivalul cuprinde un open principal – Arad Open, un turneu pentru amatori (ambele cu omologare international) si doua turnee de copii, sub 8 ani si sub 10 ani. In preambulul festivalului, sambata 5 august de la ora 9,00 pe platoul din fata Primariei va avea loc un simultan extraordinar cu marele maestru Andrei Istratescu, campionul national din 2017 si detinatorul titlului la festivalul aradean.

La turneul principal (6-13 august) vom avea peste 250 de jucatori, favoriti fiind marii maestrii Alexander Zubov din Ucraina (elo 2614), campion la turneul aradean in 2015 si marele maestru Andrei Istratescu (elo 2604), campionul din 2016.

Turneul fiind de un nivel ridicat pentru Romania, primul jucator aradean in lista favoritilor este Marius Chereches (favorit 56) si Ladislau Kelly (favorit 73), desi clubul Vados are legitimati jucatori mai bine cotati , din care se remarca un grup compact de 5 jucatori favoriti 27-31 cu David Alexandru, IM Dan Bogdan, IM Adrian Petrisor, IM Tamas Balla, IM Daniel Baratosi.

Turneul de Amatori este deschis jucatorilor cu rating maxim de 1600, se va desfasura in perioada 8-12 august si are inscrisi peste 80 de jucatori care se vor lupta pentru un fond de premiere generos.

Vor fi multe premii pentru toate categoriile de jucători, inclusiv Premiile Speciale Trevertex pentru jucătorii arădeni.

Turneele de copii sunt pentru micii sahisti de sub 8 si sub 10 ani care vor putea dobandi experienta si vor putea sa fie implicati intr-un eveniment de asemenea amploare. Ele vor avea loc intre 7 si 12 august.

De asemenea, marti 8 august va avea loc si FCC Environment Blitz Open, un puternic turneu de sah blitz cu omologare internationala.

Inscrieri la toate secțiunile se mai pot face chiar până în ziua turneului, toate informațiile despre turneu găsindu-se pe pagina principală a festivalului, www.aradopen.com

Vor mai fi multe evenimente pentru participanti, de la lectii deschise si seminarii cu maestri internationali si mari maestri, la turnee de sah combinat si clotz, la Cupa Presei pentru ziaristi si chiar la o competitie de tenis de masa pentru participanti

Persoană de contact: Alin Câmpeanu ([email protected], http://www.vados.ro )

Critic Arad, 7 august 2017 6:47

SAH1SAHSAH-6SAH-5SAH-4SAH-1
https://centaur.ag/wps/antibiotics/