ȘTIRI

Ambasadorul Republicii Belarus: „Trăiți într-o zonă extrem de frumoasă și generoasă, de care sunt atras în mod deosebit”

 

Excelenţa Sa, Andrei Grinkevich, Ambasadorul Republicii Belarus în România, a efectuat o vizită de curtoazie la Instituţia Prefectului Judeţului Arad, pentru a doua oară într-un răstimp de numai cinci luni.

[COMUNICAT DE PRESA – Instituția Prefectului Județului Arad]

Manifestându-și profunda recunoștință pentru deschiderea manifestată de Prefectul Aradului, Florentina Horgea, în ce privește construirea de punți comune de colaborare între județul nostru și Republica Belarus, Excelenta Sa, Andrei Grinkevich, a spus: „Trăiți într-o zonă extrem de frumoasă și generoasă, de care sunt atras în mod deosebit. Cu siguranță, voi sprijini orice formă de cooperare între țările noastre, fie de ordin economic, fie educațional, cultural, teologic sau de altă natură.

Profitând de prezența la dialog a directorului Complexului Muzeal Arad, Dr. Peter Hügel, Ambasadorul Republicii Belarus a menționat câteva dintre relațiile pe care le-a mijlocit între Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Național de Istorie a Republicii Belarus, dar și între muzee locale din câteva județe din România.

Relațiile interregionale trebuie să ocupe un loc fruntaș în relațiile noastre bilaterale, identificând puncte comune pentru a aduce împreună oamenii de afaceri din cele două țări.” – a mai spus Ambasadorul Republicii Belarus în România.

Florentina Horgea, Prefectul Aradului: „Sunt convinsă că întâlnirea de astăzi va însemna pentru noi și pentru comunitatea din Arad o continuare fericită a ideii de a ne cunoaște mai bine, de a comunica mai bine și de a cultiva o relaţie durabilă, pentru binele nostru comun. Noi vă aşteptăm să ne vizitaţi oricât des vă permite agenda şi ne dorim să ţinem legătura pentru orice tematică de interes pentru cele două părţi. V-am fi recunoscători să ne ţineţi la curent cu ultimele noutăţi privind relaţiile de afaceri, culturale sau de altă natură, pentru care aţi făcut lobby încă de la prima dvs. vizită la Arad. De asemenea, vă invit să dialogaţi cu invitaţii mei, apreciind încă o dată deschiderea dvs. şi naturaleţea cu care aţi înţeles să vă îndepliniţi misiunea diplomatică în ţara noastră.”

Invitații Prefectului Județului Arad la întâlnirea cu Ambasadorul Republicii Belarus în România au fost: Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Părintele consilier Mihai Blaj – Arhiepiscopia Aradului, Prof. univ. dr. Ramona Lile – Rectorul U.A.V. Arad, Conf. univ. dr. Teodor Cilan prorectorul U.A.V. Arad, Prof. dr. ing. Antoanela Naajidirectorul  Departamentului Relații Internaționale – U.V.V.G. Arad, respectiv Dr. Peter Hügel, directorul Complexului Muzeal Arad.

Critic Arad, 12 octombrie 2017 7:56

DSC_0104