SPORTURI

Amical de lux la Timișoara – prima repetiție a FCC Baschet Arad sub „bagheta” spaniolului Manuel Rodriguez

 

La doar câteva ore de la sosirea noului tehnician al FCC Baschet Arad în România, „galben-albastrele” au disputat, la Timişoara, un meci de pregătire cu naţionala de baschet feminin a României.

Pentru tricolore a fost ultima repetiție înainte de startul meciurilor oficiale din campania de calificare la Eurobasket 2021. Partida din prima etapă a calificărilor e programată joi, de la oră 18, la Sala Constantin Jude din Timișoara.

Naţionala României a debut în partidă cu un run de 8-0, iar ecartul de puncte a crescut până la pauza mare (37-20). Miguel Rodriguez a avut ocazia să vadă la lucru întreg lotul avut la dispoziţie, iar scorul a trecut pe plan secund. Pentru statistică, partida disputata seară s-a terminat cu scorul final de 70-34 pentru acvile. Campionatul intern se va relua pe 24 noiembrie când arădencele vor evolua în deplasare la Tîrgu Secuiesc.

Noul antrenor al grupării arădene

Manuel Rodriguez spaniolul de 39 de ani a revenit în România după experienţa de acum două sezoane de la Alba Iulia, unde a atins și o semifinală în Liga Europei Centrale. Acesta mai are în palmares o finală de cupă și o semifinală de campionat în Islanda cu UMF Skallagrimur Borganes. A fost nominalzat pentru doi ani consecutivi (2016 şi 2017), antrenorul anului în competiţia islandeză.

Cea mai importantă realizare din carieră a venit în 2009, atunci când a făcut parte din staff-ul tehnic al Perfumerias Salamanca, formaţie care a disputat finala Euroligii feminine din acel an.

Realizatoarele  celor două formaţii au fost:

Romania: Ashley Walker 20 de puncte, Pavel 9, Godri-Părău 7, Irimia 7, Orban 7, Stoiedin 6, Kilin 6, Mărginean 6 și Popescu 2 puncte.

Arad: Jefimija Karakasevic 15 puncte, Fodor 10, Webb 5 și Ciotir 4 puncte.

Foto: Andreea Vlase

Cosmin Gherman, 13 noiembrie 2019 2:41