Acasă OPINII Editorial Amintiri dintr-o țară bananieră (1)

Amintiri dintr-o țară bananieră (1)

0
Gheorghe Scwartz

Păcat că unii turiști cu bani preferă călătoriile lungi pentru a ajunge în locuri exotice, atunci când au în preajmă un oraș second hand gata oricând să ofere senzații tari.  Surprizele se țin lanț. 

Pe străzile flancate de spații comerciale oferite pentru închiriat, mai tot omul se plimbă cu nasul în telefon și vorbind singur. Toată lumea are telefon, așa că în țara bananieră unde posibilitatea de a mai ciupi un ban de către băieții deștepți e la tot pasul, societățile de telefonie mobilă mai păcălesc pe cine pot. Mai ales pe pensionari. De ce? Pentru că pot. Așa că le oferă GRATUIT O  CARTELĂ CADOU pe care n-o va folosi nimeni, dar pentru care bătrânul va plăti GRATUIT un abonament pentru cel puțin doi ani.

Dar și mai amuzant este când clientul se pomenește cu un „abonament” fantomă, pentru care va mai plăti câțiva zeci de euro. 

Și cel mai amuzant este când clientul se revoltă. „Da, i se spune, ați fost păcălit, dar organele în drept sunt vigilente și oferă lung prilej de știri breaking news despre Elodia, despre Dincă ori despre explozia mașinii lui Crișan.” Așa că rămâne cum am stabilit.

În țara bananieră, în orașul second hand, ai tot timpul parte de senzații tari. Poftiți pe la noi! 

Amintiri dintr-o țară bananieră

Multă lume își dorește un concediu cu senzații tari, imagini insolite și experiențe de neuitat. Întrucât ne aflăm într-o vară toridă, bântuiți de tot felul de pandemii pentru care se solicită teste și adeverințe la unele granițe, iar cursele aeriene ba circulă, ba întârzie, ba sunt anulate, riscurile pentru ratarea vacanței dorite sunt mari. De aceea, venind în întâmpinarea onoraților noștri cititori, le sugerăm un sejur în Orașul Second Hand, unde, fără să trebuiască să se topească într-un timp indefinit în aeroporturi ori în gări, le sunt oferite atât senzațiile tari, cât și imaginile insolite și experiențele de neuitat. Iar dacă simt nevoia să se enerveze sub soarele fierbinte, le oferim din partea casei și subiecte sigure de furie.

În aeroportul din Orașul Second Hand deocamdată, de vreo cincisprezece ani, nu sunt curse, dar vor fi, la fel cum vom intra și în spațiul Schengen, după cum suntem asigurați de toți decidenții. Dar, pentru a vă despăgubi de lipsa enervărilor de la granițe, vă garantăm că veți avea parte de enervări All Inclusive de cea mai bună calitate. 

Dacă, după toate astea, nu v-am convins, decidenții noștri vă vor arăta cum se poate ce nu se poate și cum nu se poate ceea ce ar trebui să se poată. Așa că la plecare, veți fi perfect școliți cum se poate face praf totul în cel mai pur spirit legal. 

Amintirile din țara bananieră unde se află Orașul Second Hand vă vor urmări peste tot și experințele trăite vă vor oripila gratuit și după ce vă veți depărta cu convingerea că întotdeauna se poate și mai rău. Și veți fi fericiți.  

  

Exit mobile version