marți, octombrie 4, 2022

Amintiri dintr-o țară bananieră (18)

Motto: Avem trecut glorios și viitor de aur. Doar prezentul ne lipsește mereu.

Motto: Avem trecut glorios și viitor de aur. Doar prezentul ne lipsește mereu.

De data asta, doar câteva gânduri în legătură cu ultimele știri din partea cealaltă a gardului care ne desparte de Mâncătorii de Banane. Satisfacția este cu atât mai mare, cu cât, de obicei, evenimente ca acelea de azi ar putea să se precipite tot mai mult, asemenea efectului domino.

Se pare că totuși, așa cum am sperat, nu am povestit de pomană mașinațiunile realizate cu sârg pentru distrugerea Teatrului Hirschl, la fel cum s-au pus la pământ industria Municipiului Second Hand. Mai Marele Mâncător de Banane a râs cât a râs, dar iată că a început, cu mintea sa înceată, să fie atent la cele ce i se strigă de peste gard.

După ce am scris, așa cum recunosc în șoaptă mai mulți decizionari locali, că diversiunea mArta „este o prostie”,

Dl. Iordănescu a făcut ceea ce a trebuit să facă, demisionând elegant din poziția de „director interimar” al unei instituții care nu există. Și tot Dl. Iordănescu a povestit cum se pot atrage fonduri norvegiene pentru o instituție de cultură. Nădăjduim că ne va ajuta să absorbim asemenea fonduri pentru Teatrul Vechi.

Mai Marele Mâncător de Banane, dovedește că totuși aude ceea ce abia am scris și anume că
generosul spațiu numit „Casa de Cultură a Sindicatelor” stă nefolosit în buricul târgului de peste treizeci de ani.

„Aha!” a făcut el, iată că vom pune mâna pe această clădire și, dacă tot nu se poate materializa „prostia” mArta, o să mutăm Casa de Cultură a Municipiului postată pe internet cu sediul în Casa Hirschl – cea părăsită de municipalitate – în „Casa de Cultură a Sindicatelor” și astfel, vom putea din nou să continuăm mânăria cu Teatrul Vechi.

Drept urmare, și-a arătat mușchii și a amenințat că va rechiziționa edificiul pierdut în instanță. Cu ocazia aceasta, poate își mai aduce aminte că în mai multe conferințe de presă a spus că va rechiziționa și Casa Hirschl. Dacă a uitat, putem să apelăm la arhivă.

Dacă totul este atât de simplu,

o să mai povestim și alte isprăvi anticulturale și poate se vor lua măsuri și în vederea soluționării situației cinematografelor, a clădirilor de patrimoniu lăsate să se prăbușească, a monumentelor istorice pregătite să se dărâme pentru a fi înlocuite cu blocurile băieților deștepți.

Doar că vin alegerile și miile de suporteri ai echipei UTA (un alt monument istoric al Aradului) nu mai sunt de acord cu faptul că, fotografiindu-se în fața stadionului, Mai Marele Mâncător de Banane și-a însușit, de la sine putere, arena și mulge de la fotbal chirii necuvenite, sutele de iubitori de cultură adevărată nu mai sunt de acord ca finanțarea artei să fie înlocuită cu „sărbătorile” (plăcintelor, cătlanelor, mititeilor serviți pe liniile de tramvai), că zecile de mii de contribuabili nu mai sunt de acord cu halul în care arată municipiul Second Hand, că mai toți cetățenii suportă tot mai greu minciunile și ignorarea cu nonșalanță a solicitărilor lor.

Dar, domnule primar, noi abia așteptăm să vă fotografiați și în fața Teatrului Vechi și a Casei Hirschl readuse la viață. Și n-o să spunem nimănui ce ați vrut să se întâmple cu ele.

 

Ultimele Știri

Related news