miercuri, august 17, 2022

Amintiri dintr-o țară bananieră (3)    

Moto: Avem trecut glorios și viitor de aur. Doar prezentul ne lipsește mereu.

Genială idee de a înlocui Teatrul Hirschl cu Clădirea Marta.
Când s-a hotărât ca pe Calea Aurel Vlaicu să se facă un muzeu al tehnicii, arheologi din toată lumea și-au dorit să vină în Orașul Second Hand să dezgroape industria de pe acest sit extraordinar: Strungul, Vagoanele, Fabrica de zahăr, Fabrica de mobilă, fabricile textile, Fabrica de ceasuri, Fabrica de păpuși etc., etc, toate dispărute în doar câțiva ani. Dar când să înceapă săpăturile pe terenurile virane pentru a elucida cum s-a putut distruge o civilizație atât de repede, oficialii au considerat că e mai bine să nu deschidă cutia Pandorei și să transforme un „hub tehnic” într-un „hub cultural”. (În acest spirit, sugerăm ca teatrul să devină restaurant și filarmonica sediu de partid. Cinematografele din centru și așa au deja alt destin.)

Pentru acest „hub cultural” a fost deja numit un regizor bun drept diriginte de șantier și s-au mai scos la concurs și alte posturi care vor fi finanțate într-un loc unde se vor desfășura activități culturale cine știe când. (Poate contabilii vor presta muncă de zidar, iar activiștii culturali vor fi tinichigii.)

Teatrul Hirschl (pentru care nu s-au găsit 200.000 de euro!) va fi încurajat să se dărâme glorios, iar pe locul lăsat liber se va ridica semeț blocul proiectat. 

Genială idee de a înlocui Teatrul Hirschl cu Clădirea Marta. Felicitări domnilor Bibarț, Cheșa, Faur, Bâlcea și cel ce hotărăște de fapt. Precum și consilierii liberali care au împiedicat proiectul Teatrul Vechi.

Ultimele Știri

Related news