Front 7 ȘTIRI

Anchetatorii au îndoieli SERIOASE că Dan Ristin și-a autoprovocat moartea. În dosarul constituit, s-a început URMĂRIREA PENALĂ privind înlesnirea sau determinarea sinuciderii, cu suspiciuni de omor!

 

Dan Ristin a plecat vineri, 25 octombrie, la ora 14, să își spele mașina, iar când s-a lăsat seara, familia sa a intrat în panică văzând că nu apare, nu răspunde la telefon de ore întregi și nici apropiații nu știu de el. I-au anunțat dispariția prin 112, la ora 23.00 și l-au căutat disperați toată noaptea, împreună cu oamenii de la clubul de fotbal pe care-l conducea. Nu a fost de găsit…
Sâmbătă, puțin după ora 14.00, s-a anunțat (inițial prin presă), știrea pe care cu toții și-o doreau cel mai puțin: „Cadavrul preşedintelui Clubului de Fotbal Victoria Felnac, Dan Ristin, a fost descoperit pe malul Mureşului, lângă podul care face legătura dintre Pecica şi Sânpetru German, construcție înaltă de 15 metri.”

 

Prima ipoteză luată în calcul de anchetatori a fost sinuciderea 

Trupul neînsuflețit al bărbatului de 48 de ani a fost zărit de un cuplu care se plimba prin zonă. Apelul la 112 s-a înregistrat la prânz, iar echipajele de urgență ajunse imediat la fața locului nu au putut decât să constate decesul victimei. Căsătorit, personaj popular și neconflictual, având doi copii și o viață destul de îmbelșugată din punct de vedere material și psihic, soția și niciunul dintre apropiați nu crede că Dan s-ar fi sinucis (cel mult să fi fost vorba de o cădere accidentală) – deși sinuciderea a fost prima „pistă” pe care au mers polițiștii ce au făcut cercetările preliminare de la fața locului.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad – în speță procurorul de caz – are, însă, suspiciuni serioase și chiar indicii temeinice să considere moartea felnăcanului drept ALTCEVA

În prima parte a zilei de ieri s- efectuat autopsierea cadavrului. Legiștii au găsit multiple leziuni pe corpul victimei – și urmează analiza fiecăreia în parte. Bărbatul a căzut în gol, pe nisip, dar trupul a suferit multe traumatisme, ambele mâini fiindu-i rupte. Nu este clar încă dacă leziunile au survenit în urma căderii, ori urmare a unei / unor agresiuni.

De asemenea, Dan Ristin nu a lăsat niciun fel de mesaj… nicio „scrisoare de adio” – așa cum obișnuiesc sinucigașii.

Familia nu a putut încă recupera cadavrul victimei, în ciuda finalizării necropsiei, pentru că procurorul de caz nu şi-a dat încă acceptul pentru înregistrarea morţii, întrucât „se pare că este un caz deosebit de complex”. De asemenea, anchetatorii mai au de făcut verificări privind „împrejurările controversate” în care a murit Dan Ristin, respectiv „refacerea filmului” ultimelor ore din viața președintelui de club.

În dosarul constituit, s-a început, așadar, urmărirea penală privind înlesnirea sau determinarea sinuciderii, cu suspiciuni de omor.

Critic Arad, 28 octombrie 2019 7:37

pod