luni, februarie 6, 2023

Ancuța Stoenescu – unica și greu egalabila stea care a strălucit la Arad – și-a adjudecat al 12-lea titlu de CAMPIOANĂ

 

Liga Națională de baschet feminin și-a desăvârșit aseară ultimul act al sezonului, 2017 – 2018. Sepsi Sfântu Gheorghe a devenit pentru a treia oară consecutiv regina baschetului feminin autohton, învingând în meciul decisiv formația CSM Satu Mare cu scorul de  85 – 76. Clubul amintit are tot atâtea titluri în istorie.

La gazde a strălucit Ancuța Stoenescu, iar simpatica blondă a stabilit un record național cucerind al 12 titlu de campioană.  Ex-arădeanca a mai bifat, astfel, un record personal dintr-un superb traseu care începe din copilărie.  La vârsta de 21 de ani, Ancuța Stoenescu  avea patru titluri în palmares.

Din cele 12 titluri amintite, cinci sunt obținute cu ICIM Arad, patru au fost în treicoul celor de la Târgoviște, iar trei consecutive cu Sepsi. Ancuța are în palmares un umăr de 33 de titluri și cupe, atât în țară cât și în Cipru. Ancuța este componentă de bază al lotului reprezentativ de baschet feminin. În clasamentul tuturor timpurilor cu 10 titluri se mai află Aurora Dragoș și arădeanca Bianca Drăguș Urban, jucătoare care nu se mai află în activitatea sportivă.

În ultimul act, Sepși a întâlnit echipa sătmăreană, două combatante fără prea mare tradiție în acest sport au jucat cu titlul pe masă în vreme ce orașul nostru, „leagănul” baschetului românesc cu echipe campioane în întrecerea feminină și masculină, are o echipă ce se află la terapie intensivă, intr-un sport in care  fără bani ești ca fără sânge.

Pe parchet  au fost șase jucătoare care au evoluat pe la ICIM. Dacă ar fi câștigat titlul, Andra Mandache, acum la Satu Mare ar fi trecut în palmares al 7 lea  În lotul sătmărean mai sunt ex arădencele Andreea Orosz (Olah), Anne Marie Părău (7 titluri), precum și Alexandra Uiuiu.

Notă: Am folosit datele tehnice puse la dispoziție de statisticianul Ionel Mecheș

Ultimele Știri

Related news

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.