INTERNATIONAL

Anton Ilica, din Knoxville -Tennessee: Scurtă informare despre relaxarea măsurilor din SUA

 

 

Din acest week-end, în 32 de state americane de relaxează mult măsurile cuprinse în Programul „Stay at home!”. Oricum, viața a fost neprivată de libertăți, iar cetățenii s-au protejat singuri prin autoeducație și măsurile de protecție asigurate de fiecare magazin sau loc public! În câteva state au avut loc proteste, chiar cu indivizi înarmați, împotriva situației generale. Guvernatorii au preluat deciziile de relaxare și de „deschidere a economiei”!

În schimb, în statul Tennessee, s-a adoptat programul de Salvare psihică și prevenirea sinuciderilor! De duminică, americanii se plimbă cu șalupa pe lac, merg la plimbare în parc pe jos sau cu bicicleta, la shopping, sau la pescuit! În ciuda faptului că sunt raportate 1200 de cazuri pe zi, pe baza testărilor reale, și 67.000 de decese, se consideră că focarul New York crește fundamental procentul! Deja presiunea cetățenilor pentru o viață normală este enormă, în numele principiului constituțional că „libertatea omului este fundamentală”!

Aici se speră că statele din Europa să renunțe la „închisoarea de acasă” sau „pușcăria din carantină” și să permită dreptul la libertățile individuale și colective! Se crede că adoptarea unor programe de prevenire a sinuciderilor și a bolilor psihice este binevenită, ținând cont de stresul economic, financiar, familial și personal care „atacă” tot mai multi cetățeni!

 

FOTO – Google

 

Anton Ilica, 3 mai 2020 10:20