Anul școlar 2022-2023 aduce o serie de modificări: va fi structurat pe 5 module, despărțite de 5 vacanțe; fiecare județ a stabilit structura în funcție de vacanța „mobilă”; cataloagele și carnetele de elev au fost modificate [VEZI NOILE DOCUMENTE ȘCOLARE și STRUCTURA pentru județul ARAD]

documente_scolare_structura_2022
Distribuie:

Anul școlar 2022-2023, conform noilor modificări, va debuta pe 5 septembrie 2022, iar cursurile se încheie pe 16 iunie 2023. Ca structură, anul școlar va avea 5 module, despărțite de 5 vacanțe. Tot ca o noutate, fiecare județ va avea o structură ușor diferită a anului școlar, mai precis modulele 3 și 4 sunt diferite ca durată. Noile reglementări prevăd o vacanță „mobilă” (cel puțin așa a fost denumită de oficialii din Educație) și aceasta a fost fixată de inspectoratele școlare județene.

Pentru județul Arad, conform EduPedu.ro, Calendarul anului școlar 2022-2023 este următorul:

calendar an scolar 2022 2023 arad

Având în vedere modificările de structură (renunțarea la semestre și introducerea celor 5 module), dar și eliminarea tezelor obligatorii și modificarea sistemului de notare al elevilor (va fi încheiată o singură medie pe tot parcursul anului școlar, iar tezele nu vor mai fi obligatorii, urmând să rămână la latitudinea fiecărui profesor cum și câte evaluări va face), s-a impus și adaptarea documentelor școlare (catalogul și carnetul de elev).

Cataloagele școlare

Conform prevederilor art. 4 din Regulamentul privind regimul actelor de studii și al documentelor școlare gestionate de unitățile de învățământ preuniversitar (aprobat prin ordinul de ministru nr. 3.844/2016, cu modificările și completările ulterioare), Ministerul Educației aprobă anual modelul și conținutul documentelor școlare.

Întrucât catalogul este un document școlar, conform dispozițiilor art. 2 alin (1) lit. (b) din actul normativ precizat și raportat la prevederile capitolului III intitulat ,,Evaluarea copiilor/elevilor”, art. 109 din ordinul de ministru nr. 4.183/2022 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (în vigoare începând cu 1 septembrie 2022), potrivit căruia la fiecare disciplină de studiu/modul se încheie anual o singură medie, au fost publicate noile modele de cataloage aferente nivelurilor de învățământ din sistemul de învățământ preuniversitar.

Noile modele de cataloage aferente nivelurilor de învățământ din sistemul de învățământ preuniversitar pot fi vizualizate accesând linkurile de mai jos:

CATALOG ÎNVĂȚĂMÂNT PRIMAR – CLASA PREGĂTITOARE

CATALOG ÎNVĂȚĂMÂNT PRIMAR – CLASELE I-IV

CATALOG ÎNVĂȚĂMÂNT PRIMAR – ÎN LIMBILE MINORITĂȚILOR NAȚIONALE

CATALOG ÎNVĂȚĂMÂNT GIMNAZIAL

CATALOG ÎNVĂȚĂMÂNT LICEAL

CATALOG ÎNVĂȚĂMÂNT LICEAL – SECȚII/ȘCOLI SPECIALE GERMANE

CATALOG ÎNVĂȚĂMÂNT POSTLICEAL

CATALOG ÎNVĂȚĂMÂNT PROFESIONAL

***

Carnetele școlare

Conform prevederilor art. 2 alin. (2) din Regulamentul privind regimul actelor de studii și al documentelor școlare gestionate de unitățile de învățământ preuniversitar (aprobat prin ordinul de ministru nr. 3.844/2016, cu modificările și completările ulterioare), carnetul de elev este un document de corespondență între unitatea de învățământ și familia elevului.

Noile modele de carnete de elev aprobate de Ministerul Educației pot fi vizualizate accesând linkurile de mai jos:

CARNET DE ELEV – ÎNVĂȚĂMÂNT PRIMAR

CARNET DE ELEV – ÎNVĂȚĂMÂNT GIMNAZIAL

CARNET DE ELEV – ÎNVĂȚĂMÂNT LICEAL

CARNET DE ELEV – ÎNVĂȚĂMÂNT POSTLICEAL

CARNET DE ELEV – ÎNVĂȚĂMÂNT PROFESIONAL

Sursa oficială – Edu.ro

Categorie: Administrație
Etichete: 5 module, anul școlar 2022-2023, carnete de elev, cataloage, vacanța „mobilă”
Distribuie:
Articolul anterior
În prima jumătate a lunii iulie pompierii au gestionat 587 de intervenții. Printre alte pagube materiale, au ars 263 de hectare de teren, din care 102 hectare de culturi agricole
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Mai bine tăceau!… „Nota explicativă” elaborată de șeful U.P.U. după autosesizarea Spitalului Județean Arad este la fel de jignitoare și plină de minciuni ca și „tratamentul” în sine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie