CAMPANII

[ANUNȚ] Centrul de Formare și Evaluare în Asistența Socială organizează marți, 28 noiembrie 2017, o dezbatere cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei Împotriva Femeii

 

Centrul de Formare și Evaluare în Asistența Socială – CFCECAS împreună cu Asociaţia Oaza vă invită să participați la evenimentul organizat cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei Împotriva Femeii.

Perioada de derulare a evenimentului este: 10.00- 14.00, 28 noiembrie 2017.

Locația: Sala Regele Ferdinand a Primăriei Municipiului Arad

Obiectivul evenimentului este de a crea un spatiu creativ de prezentare şi discuţii privind problemele cu care se confruntă victimele violenţei în România şi serviciile de care acestea pot beneficia, dar şi dificultăţile cu care se confruntă instituţiile publice şi organizaţiile private în oferirea acestor servicii.

După ani de eforturi, România are încă servicii sociale finanţate prin bunăvoinţa furnizorilor privaţi sau a administraţiilor publice judeţene si locale. Cu servicii oferite prin voluntariat sau cu limitări de personal, dar şi de oferte de suport, cu finanţări europene cheltuite anapoda şi care nu au ajuns niciodată să servească suportului victimelor violenţei şi cu agresori care sunt amendaţi dacă încalcă ordinul de protecţie, nu este de mirare că în România peste 170 de femei au fost ucise în bătaie, de catre partenerii lor, în 2010, alte 138 şi-au pierdut viaţa, în 2011, 141 au murit în urma violenţei domestice în 2012, iar 328 au decedat în 2014-2015 (ANES, 2016). Potrivit ultimelor statistici publicate de ANES, numai în primul semestrul al anului 2016 erau 726 femei, cazuri noi înregistrate ca victime ale violenţei în familie.

Cu toate acestea, programele de interes naţional sunt neaprobate şi nu există semne ca ar mai intra în discuţie aprobarea lor.

Evenimentul va conţine atât prezentări în plen cât şi discuţii în grupuri mici de lucru.

Persoană de contact: Laura Andres 0722376456

Participarea la eveniment este gratuită, însă confirmarea participării este obligatorie la numărul de telefon 0722376456 sau pe email laura_oaza@yahoo.com

Sperăm că veți putea onora invitația noastră!

Cu stimă,

Herbert Paulishin, Preşedinte CFCECAS

Laura Andres, Preşedinte Asociaţia Oaza

sursa foto: CFCECAS.ro

Critic Arad, 27 noiembrie 2017 5:14