ȘTIRI

Aplicația „INSPECTORUL PĂDURII” permite oricărui cetățean să verifice legalitatea transporturilor de material lemnos

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – Inspectoratul de Poliție Județean Arad]                                         

Inspectorul Pădurii” este un instrument de interogare a legalităţii, aflat la dispoziţia oricărui cetăţean care doreşte să se implice în monitorizarea exploatării pădurilor şi a transportului materialului lemnos.

Este o aplicaţie mobilă, care poate fi instalată de către orice persoană pe telefonul mobil personal, cu condiţia ca acesta să îndeplinească criteriile tehnice minimale (smartphone cu cameră foto şi minim 512MB memorie).

Interfaţa este valabilă pentru utilizatorii de sisteme de operare Android şi iOS, putând fi descărcată din Google Play sau App. Store şi cuprinde următoarele:

I.Interogare:

  1. numărul vehiculului ce transportă material lemnos.
  2. Răspuns interogare:
  3. existenţa/inexistenţa codului unic al transportului în ultimele 72 de ore;
  4. data, ora, minutul şi secunda generării codului unic al transportului.

După introducerea numărului de înmatriculare al vehiculului care transportă material lemnos în aplicaţie, aceasta verifică în timp real, numărul de înmatriculare în sistemul ”SUMAL” şi generează automat următoarele informaţii:

Astfel, în situaţia în care transportul verificat deţine un cod valid, utilizatorul va primi automat, prin aplicaţie, şi date despre transport, respectiv: tipul produsului (ex. buştean, cherestea, lemn de foc), specia (fag, molid, stejar, etc.), volumul transportat şi data emiterii avizului.

Astfel, acest transport este posibil să fie ilegal, nefiind înregistrat în sistemul ”SUMAL”. În această situaţie, cetăţenii trebuie să apeleze la  numărul de urgență 112 pentru a sesiza organele de poliţie.

Critic Arad, 4 decembrie 2017 12:59