SPORTURI

Arădeanul Dennis Man a deschis scorul în Malta și i-a oferit lui Costache șansa să înscrie

 

După victoria din Finlanda, scor 3-1, tricolorii U21, antrenorul Adi Mutu a bifat aseară al doilea succes de la venirea s-a pe banca tricolorilor mici. Misiunea a fost repede îndeplinită în minutul 6 rădenul Dennis Man a fost excelent servit de Mihăilă și a deschis scorul. Cei doi au colaborat bine și la alte faze frumoase. În minutul 40, Valentin Mihăilă a obținut un penalty, după ce a fost faultat în careu, iar Valentin Costache a înscris fără emoții, Man a fost cel desemnat să execute dar pentru că înscrisese deja a oferit șansa lui Costache. Gestul lui Man a fost lăudat de oficialii de la CFR Cluj. În minutul 81, rădenul  fost înlocuit cu un debutant la echipa reprezentativă e vorba de George Cîmpnu de la FC Botoșani. Malta este cea mai slabă echipă din grupă cu o remiză (0 – 0) în Irlanda. „Important este că am câștigat. Am întâlnit o echipă incomodă, pe care, dacă o lasăm să joace, ne crea probleme. Important e că am înscris de la început și am luat cele 3 puncte. Încercăm să prindem din zbor ideile lui Mister, iar încet, încet ne acomodăm. El are alte idei de joc față de Mirel, iar noi încercăm să le înțelegem din mers”, a declarat Man la ProX. România e pe locul doi în grupă poziție consolidată după rezultatele de aseară contând pentru preliminariile Euro2021. Ucraina a câștigat pe terenul Finlandei, scor 2-0, în timp ce liderul Danemarca s-a impus la limită contra Irlandei de Nord, 1-0. România se află la trei puncte în spatele liderului Danemarca.

Cu trei partide rămase de disputat, România și-a consolidat poziția secundă în grupa 8 de calificare, având 16 puncte după primele șapte jocuri. Pentru a se califica la EURO 2021, România trebuie să câștige grupa sau să se afle printre primele cinci locuri secunde dintre cele nouă grupe din preliminarii.

Adrian Mutu a început jocul în formula: Vlad – Haruț, Chindriș, Ghiță, Opruț – Casap, Marin, Olaru – Man, Costache, Mihăilă.

Foto: pagina echipei reprezentative

Cosmin Gherman, 9 septembrie 2020 9:10