marți, octombrie 4, 2022

Lucian Claudiu RUS a fost delegat ca procuror-șef interimar al DNA Timișoara pentru o perioadă de 6 luni

 

DNA Timișoara are de ieri un șef interimar numit oficial, după ce secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat delegarea procurorului Lucian Claudiu Rus în această funcție pe o perioadă de 6 luni, până la organizarea unui concurs pe post.

Aprobarea propunerii „de delegare în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Timişoara din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a domnului RUS LUCIAN CLAUDIU, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciului Teritorial Oradea” se produce  în condițiile în care mandatul de procuror șef al Laviniei Macovei a expirat în 27.11.2020.

Lucian Rus este arădean (din moment ce a terminat cursurile Colegiului Național „Moise Nicoară” începând cu clasa a V-a), absolvent al Universității Babeș Bolyai din Cluj. Și-a început activitatea de procuror, în 2011, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta și apoi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, a fost prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș, iar de acolo a fost promovat  ca șef de birou în cadrul DIICOT Satu Mare.
În ultimii cinci ani a lucrat la DNA, Serviciul Teritorial Oradea, atrăgând atenția prin finalizarea a mai multe dosare grele din județul Bihor (printre care cel care îl viza directorul adjunct al Finanțelor Bihor sau pe rectorul Universității din Oradea).

 

Foto: Ziar de Oradea

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news