marți, iulie 5, 2022

Arădenii Adi Petre și Dennis Man au strălucit în campania de calificare a NAȚIONALEI la „Campionatul European de fotbal Under-21”

 

 

Selecţionata de tineret a României s-a calificat la Campionatul European de fotbal Under-21 din 2019, după ce a învins echipa Liechtensteinului cu scorul de 4-0 (3-0), meci disputat ieri seara, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti, în ultimul său meci din Grupa a 8-a a preliminariilor.

Tricolorii, care mai avea de îndeplinit o simplă formalitate, să obţină un punct cu cea mai slabă echipă din grupă, s-au impus prin golurile marcate de George Puşcaş (14, 39), Ianis Hagi (25) şi arădeanul Adrian Petre (78).

România a reuşit astfel a doua sa calificare la un Campionat European de tineret, după o pauză de 20 de ani, în 1998 turneul final fiind găzduit de ţara noastră.

Meciul de la Ploieşti a fost unul fără istoric, într-un singur sens, spre poarta lui Armando Majer. Denis Man putea și el să și treacă numele pe lista marcatorilor chiar cu un minut înainte de pauză. Adrian Petre a marcat ultimul gol (78), din 7 metri, după o centrare a lui Cicâldău, reușita a venit după numai patru minute de la intrarea pe teren. La meci a asistat și Cristi Păcurar antrenorul care a văzut valoarea celor doi jucători arădeni de pe vremea când îi pregătea la Atletico

În celelalte meciuri din grupă, Ţara Galilor a dispus cu 3-1 de Elveţia, iar Portugalia a învins Bosnia cu 4-2.

În clasamentul final, România a ocupat primul loc, neînvinsă, cu 24 puncte, urmată de Portugalia, 22 puncte, Bosnia-Herţegovina, 18 puncte, Ţara Galilor, 13 puncte, Elveţia, 10 puncte, Liechtenstein, 0 puncte.

Turneul final se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019, în Italia şi San Marino, la Bologna, Reggio Emilia, Cesena, Trieste, Udine şi Serravalle. Vor participa 12 echipe, fiind calificate până acum Italia (echipa gazdă), Spania, Franţa, Anglia, Serbia, Germania, Croaţia, Danemarca, Belgia şi România. Ultimele două participante vor fi decise în urma meciurilor de baraj.

România a început campania cu Daniel Isăilă ca selecţioner, iar în ultimele patru meciuri a fost antrenată de Mirel Rădoi, care a reuşit să o conducă la tot atâtea victorii.

România: Ionuţ Radu (căpitan) – Mihai Butean,  Virgil Ghiţă, Alexandru Paşcanu, Florin-Bogdan Ştefan – Dragoş Nedelcu, Alexandru Cicâldău – Dennis Man (22. Alexandru Măţan,), Ianis Hagi ( Olimpiu Moruţan,), Andrei Ivan ( Adrian Petre,) –  George Puşcaş. Selecţioner: Mirel Rădoi.
Rezerve: Cătălin Căbuz, Florinel Coman, Adrian Rus, Andrei Ciobanu.

Ultimele Știri

Related news