SPORTURI

Arădenii au încurcat viceliderul, rămânând cu rolul de „crupier” în lupta pentru promovare din liga secundă. UTA – Chindia Târgoviște 2 – 2

 

UTA – Chindia Târgoviște 2 – 2 (1 – 0 )

UTA a pornit azi cu șansa a doua pe teren propriu în fața echipei de pe locul secund, Chindia Târgoviște. A fost o reîntâlnire cu Daniel Flora fostul om de gol ce a evoluat la UTA în 2017. Totuși oaspeții au venit la Arad cu  Cristi Cherchez, golgeterul echipei oaspete cu 14 reușite. Oaspeții au venit să câștige pentru ca în runda următoare să primească vizita liderului, Academica Clinceni. Meciul de pe arena Motorul a avut ritm încă din primul minut dar au lipsit ocaziile clare asta și din cauza unor execuții reușite pe jumătate sau o ultimă pasă greșită. Chindia a avut o posesie superioară. În minutul 10, Melinte a vrut să centreze dar a trimis direct pe poartă mingea a șters încheietura barelor. Trei minute mai târziu, Bodea s-a opus în minutul 13 la șutul lui Daniel Florea. UTA a înscris la primul său corner venit pe finalul primei reprize. Partea secundă avea să fie una mai animată, arădenii au preferat să joace pe contre. În minutul 57 Ciucur a șutat de la 25 de metri, portarul oaspeților a reținut de lîngă bară. Chindia a egalat după o schemă exersată sigur la antrenament și a mai avut o ocazie imediat prin Panait care a reluat cu capul puțin alături. Cu un ascendent moral elevii lui Moldovan se părea că vor trece la cârma jocului, dar UTA a marchat la un minut după ce a luat golul, dovedint că are reacție. Antrenorul Viorel Moldovan l-a aruncat în luptă și pe Cherchez, jucător accidentat. Finalul e deasemenea pe contre. Kanda a fost faultat la limita careului,, tot el a trimis de pe linia porții și un jucător a respins de pe linia porții. Bodea își spală păcatele intervenind la la o minge trimisă din foarfecă în minutul 89 de Neicuțescu. UTA a fost de două ori egalată dar a jucat frumos, meciul e considerat mult peste cele din liga secundă. O înfrângere a Chindiei ar fi făcut ca echipa lui Moldovan să fie la 7 puncte în spate de locul unu. În runda următoare, UTA joacă pe terenul celor de la Energeticianul.
Așa s-a marcat:
Minutul 42; Kanda trimite o minge din corner, Șandru nu îl marchiază bine pe El Hasani care reușește să reia cu latul din careul mic, 1 – 0.
Minutul 64; Liviu Mihai, trimite o minge în spatele apărătorilor arădeni, Daniel Florea întinde piciorul, portarul Bodea a ezitat să intervină, 1 – 1.
Minutul 65, Copaci deviază în forță o minge trimisă de Costin, 2 – 1..
Minutul 80, Șandru trage tare de la 35 de metrii, mingea îl lovește pe Șeroni portarul Bodea iasă să rețină mingea dar o scapă exact lână Leca care înscrie din unghi, 2 – 2.
UTA: Bodea – Costin, El Hasni, Șeroni, Copaci – Ciucur, Neagu, Melinte, Kanda – David Popa, Cipri Rus.  Au mai evoluat: R. Iuga, Hrezdac, Isac
Chindia: Aioani – Martac, Bg. Şandru, Leca, D. Panait – Neguţ, D. Novac, Liv. Mihai, Andr. Şerban – D. Florea, Alexandru. Au mai evoluat: Neicuțescu, Rață, Cherchez.
Arbitri: Sergiu Popa (Aiud – Alba) – Bogdan Dragoș și Constantin Cantemir (ambii din Făgăraș). Rezervă: Narcis Bodocan (Cluj)
Observatori FRF: Zaharia Ciev (Timișoara) și Radu Bîtea (Oradea).

Foto: captură DIGI SPORT

Cosmin Gherman, 20 aprilie 2019 3:25