SPORTURI

Arădenii sunt favoriți să păstreze toate punctele acasă

 

UTA se află pe locul 9, cu 3 puncte în 3 etape, neînvinsă după 3 egaluri la rând și are prima șansă să se apropie de toate punctele puse în joc în confruntarea de azi, contând pentru runda a patra din liga întâi! CSM Politehnica Iași e vecină de clasament cu arădenii, poziția a 10-a, tot cu 3 puncte, după o victorie în prima etapă, 1-0 acasă cu Chindia, și două înfrângeri la scor, 0-4 la Botoșani și 1-4 pe teren propriu cu Gaz Metan. UTA a fost aprope de prima victorie la Pitești, a condus cu 1-0, au avut ocazii de 2-0, dar au fost egalată în minutul 76. Arădenii a disputat la mijlocul săptămânii un amical cu FC Gloria Lunca Teuz Cermei, pe care a învins-o cu 8-0.

„Avem neapărată nevoie de victorie, atât pentru ceea ce înseamnă spiritul nostru, cât și pentru clasament. Tot ce am planificat în ultimele zile a fost în această direcție, vom face totul astfel încât, atunci când se aude ultimul fluier, să ne bucurăm”, a punctat Laszlo Balint la conferința de presă premergătoare meciului cu Iașiul. De la UTA va lipsi fundașul dreapta Bustea, pentru o inflamație la nivelul aductorilor. Dintre cei 3 juniori care făceau parte din lotul mare și au fost testați pozitiv  Coronavirus, Miculescu a primit rezultat negativ și se va alătura lotului, dar nu poate evolua cu ieșenii, fiind nepregătit. Ceilalți doi, Isac și Oroian, au teste neconcludente și au rămas în afara grupului. De partea ceaalaltă antrenorul Daniel Pancu încearcă să păstreze tostul optimist.  „Duminică întâlnim o nou-promovată, o echipă bine organizată, care a transferat bine în această pauză și care își menține politica de a transfera jucători români de calitate, cu experiență. UTA este greu de desfăcut, joacă foarte bine pe teren propriu, dar resimt și ei lipsa suporterilor. Sper să vină și momentul în care să ne bucurăm de o victorie.”, a precizat acesta.

Pancu are probleme mari de lot după accidentarea stâlpului apărării, fundașul central Frăsinescu – recidivă a unei leziuni musculare. Așa că antrenorul a cerut expres un fundaș central experimentat, care nu a apărut încă la echipă. Chacana și Assulin sunt și ei indisponibil pentru partida de la Arad.

Sunt 7 meciuri directe între cele două, patru în Liga 1, două în Liga 2 și unul în Cupa României. Confruntarea din Cupă a fost ultima dintre UTA și Poli Iași și s-a încheiat 2-2, moldovenii calificându-se după executarea loviturilor de departajare.

Poli Iași e neînvinsă cu UTA, cu două victorii și restul egaluri.

Ieșenii au făcut deplasarea cu autocarul, din două bucăți: mai întâi la Cluj, unde s-au cazat vineri noapte, apoi au plecat spre Arad.

La casele de pariuri UTA e favorită, dar nu se anunță un meci cu goluri multe.

UTA – Politehnica Iași se dispută astăzi, 20 septembrie, începând cu 18:45. Meciul se vede pe Look, Telekom și Digi Sport.

Arbitri: Istvan Kovacs (Carei) – Alexandru Cerei (Cluj Napoca), Mihai Marica (Bistrița Năsăud). Rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare). Observator de arbitri: Zoltan Szekely (Baia Mare).

Cosmin Gherman, 20 septembrie 2020 4:18