PAMFLETE

Aradul este o ȘCOALĂ DE ȘOFERI TÂMPIȚI: iată o CAPODOPERĂ cu care ne putem prezenta la orice GALĂ a TÂMPIȚILOR de PRETUTINDENI!

 

Această tamponare filmată alaltăieri (habar n-avem cum – dar impecabilă tehnică și unghi!), trimisă de către un taximetrist care „se știe cu șoseaua” mai multor colegi din presă care scriu despre accidente (dar cărora nu le-a atras atenția – probabil pentru că „nu-i cu morți”) – ne-a adus argumente în plus la decizia de a nu scrie despre accidente pe acest site.
De aia și scriem despre acest accident.

Iată argumentele în plus prilejuite de vizionarea acestui „minieseu filosofic rutier” care ne fac să evităm subiectul „accidente pe șosele”:

– Orice subiect despre producerea unui accident ar trebui să înceapă de la constantele „1. Cine-i vinovat de starea șoselelor trebuie dat afară, pedepsit, iar situația trebuie remediată urgent”; „2. Unde și de ce a săvârșit școala de șoferi tâmpitul care a provocat accidentul?”; „3. Despăgubite, în regim de urgență, victimele de către stat” și „4. Făcut toate demersurile și anulat permisul tâmpitului – dacă nu-i mort.” și să se urmărească evoluția acestora.

– Orice investigație a oricărui accident – precum tamponarea de față – ar trebui să înceapă de la un reportaj sub acoperire la școala de șoferi care i-a înlesnit tâmpitului posesia unui carnet de conducere prin intermediul unor polițiști cu care a împărțit banii de „curs”. Adică să se ducă investigatorul cu aparatura pe el, să se prezinte „Salut, sunt Gigi de la Sculărie, văr cu șeful tău și-s urmărit general. Am picat școala de șoferi de 5 ori, da` am condus pe nașpa în toată Europa, iar cel mai important e că am asta pentru tine”, îi pui un plic cu 2000 de euro-n buzunar… și iei la rând toate școlile de șoferi din zonă, până strângi suficiente probe încât să fii în stare să scrii o teză de doctorat în administrație publică locală intitulată ȘCOLILE DE ȘOFERI DIN ARAD – O FABRICĂ DE TÂMPIȚI RECUNOSCUȚI INTERNAȚIONAL.

Și pentru că 1. Discutăm despre un proiect prea vast pentru o redacție mică și cu o gnoză pesimist-mistică față de noțiunea în sine de „accident” și 2. Nu suntem plătiți pentru asta – sunt organe ale statului plătite pentru exact acest lucru – ei bine… de aia nu scriem despre accidente.

Tâmpitul ăsta ne-a „plăcut” datorită răcelii de-a dreptul nordice cu care a fost tratat subiectul cinematografic… și-i bun și ca „prima lecție a oricărui om care vrea musai permis de conducere sau să se facă taximetrist.”

Articol asociat:

STOP ACCIDENTELOR! Pledoarie pentru viață – sau „ceea ce ne ucide ne face mai proști”

Lucian Valeriu, 14 martie 2019 10:24

tamponare-4tamponare-3tamponare-2tamponare-1