Front 7 PAMFLETE

Aradul – orașul în care în noaptea de REVELION, un nene impostor, de la o formație proastă care s-a desființat demult, a cântat fals șlagăre furate. Cui să-i mulțumim pentru asta?…

 

Mai trist decât faptul că (cine credea că oamenii ăștia mai cântă iarna, în piețe, la vârsta lor?!) Goombay Dance Band a cântat, de Revelion, la Arad, în fața unei asistențe formate din vreo 2000 de oameni de aproape toate categoriile, e doar obositoarea revelație, făcută cunoscută în premieră de confratele Arpi Nistor pe facebook:
Goombay Dance Bandul care a cântat în noaptea de revelion în fața Primăriei Arad pe 74.000 de lei din banii tăi nu-i nici măcar Goombay Dance Band-ul  original!
Nu ne dăm experți în (mai ales) muzica asta (când eram mai mic și umblam la discotecă, la „Sun of Jamaica” lumea bună părăsea incinta) – dar nici nu-i greu să bați pe Google „Goombay Dance Band” ca să obții datele de care are nevoie, de pildă, un primar cu mintea rămasă-n urmă, pentru a-și pune semnătura pe actul de aprobare a unui eveniment – nu-i așa? – de mare amploare socială și deplină vizibilitate.

Astfel, putem citi chiar pe pagina oficială de Wikipedia a trupei de „Santiago pop”, înființate în 1979 de tânărul neamț domiciliat în Hamburg, născut în 1946, în Potsdam, Oliver Bendt pe numele lui, că Alicia Bendt, Dorothy Hellings, Wendy Doorsen și Mario Slijngaard au fost colegii acestuia de trip. De asemenea, văzând ce ni s-a adus, aflăm despre omul care a cântat în fața primăriei că se numește Ernest Clinton, face parte din (ați auzit de ea, nu?!) Soulful Dynamics – „Liberian music group, based since 1969 in Hamburg, Germany”… deci wtf?!… Ce avem noi aici?!

O țeapă de un penibil rar avem: o cioară vopsită a cântat la Arad șlagăre furate din repertoriul altor trupe, uzurpând calitatea unei formații celebre în anii `80. Un primar păcălit de propriul său sistem (pentru că Falcă nu își asumă rușinosul eveniment, ștergând de pe profilul său de facebook orice aluzie la el) avem.

Cine i-a dat țeapă lui Falcă, probabil neașteptându-se ca cineva să sesizeze diferența?… Bănuim și avem și niște date în acest sens… dar până să le documentăm mai atent, să-i dăm like lui Arpi Nistor și să facem mișto de evidența faptului că suntem o masă de manevre politico-financiar-artistice (iată!) a celor pe care i-am ales să ne reprezinte interesele, să ne gestioneze banii și, mai nou, să ne modeleze gusturile…

Că Aradul e un Pol al Sifonărilor, o știam.Dar că pot duce Sifonările in orice domeniu, pt asta merită să fie…

Publicată de Arpi Nistor pe Luni, 31 decembrie 2018

AICI poți vedea înregistrarea întregului spectacol… cât mai poți.

Radu Pandelea, 2 ianuarie 2019 9:54

goombay-1simongoombay-dance-2goombay-dance-1goombaygoombay-5goombay-4goombay-3goombay-2falca1falcaernest