ȘTIRI

Aradul țintește „Cartea Recordurilor” la pocnitori: 1.240 de kilograme de PETARDE au confiscat polițiștii… doar la o razie aleatorie

 

[BULETIN DE PRESĂ]

Au tranportat ilegal peste o tonă de material pirotehnic

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu cei ai S.A.E.S.P. Timiș și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara au depistat un transport ilegal de material pirotehnic.

În urma verificărilor efectuate, au fost depistate pe raza municipiului, la sfârșitul săptămânii trecute, două autoutilitare conduse de bărbați de 37 și 40 de ani, din Cluj, în care se găseau 1.240 kg materiale pirotehnice, pentru care cei în cauză nu au putut prezenta documente legale. Materialele pirotehnice ar fi fost achiziționate de la o societate comercială de pe raza localității Timiș și urmau a fi comercializate pe raza județului Bistrița-Năsăud.

Materialele pirotehnice, în valoare de aproximativ 45.000 de lei, au fost indisponibilizate, cei doi bărbați fiind cercetați pentru efectuarea de operațiuni pirotehnice fără drept, conform Legii 126/1995, R.

***       

Au comercializat petarde, fără drept

Polițiștii Secției nr. 1 Vlaicu cercetează un bărbat pentru comercializarea de petarde fără a avea acest drept.

Polițiștii au depistat ieri, în Piața Fortuna, un bărbat de 42 de ani, din Arad, în timp ce oferea spre comercializare 306 bucăți material pirotehnic, fără a respecta cerințele legale.

Petardele au fost indisponibilizate, pe numele celui în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare a operațiunilor cu material pirotehnic, fără drept.

Activitățile în cadrul planului de acțiune cu aplicabilitate națională „Foc de artificii” vor continua și în perioada următoare.

Critic Arad, 18 decembrie 2018 9:00

petarde-SAESP2petarde-SAESP1petarde-SAESP