joi, martie 30, 2023

A(R)picultura – un târg-model despre ancestrala miere și unul dintre foarte puținele domenii la care Aradul mai e „în față” [GALERIE FOTO]

 

[ACTUALIZARE]

În materie de „are ce prezenta”, pe domeniul „producție proprie”, oricărui musafir venit de oriunde, Aradul stă bine la trei capitole: vagoane de tren / tramvaie, și miere de albine – în rest, stă… nicicum. Evenimentul găzduit de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură, în acest weekend, la EXPO este despre miere, despre derivatele ancestralului produs, despre utilajele (puține) care presupun fabricarea lui.
Cei care nu au vizitat standurile producătorilor de miere și comercianților de centrifuge, costume de apicultori etc. o mai pot face încă – astăzi, până la ora 16, târgul fiind încă deschis vizitatorilor. Este o expoziție cinstită, de la care se pot achiziționa produse dulci și bio la prețuri decente – un târg-model în această nișă.

 

„A(R)picultura s-a născut din necesitatea de a sprijini acest sector agricol, foarte dezvoltat la nivelul regiunii” – certifică organizatorii.

Târgul cu vânzare include următoarele secțiuni:

Pentru apicultori: producători și comercianți de produse destinate apiculturii, utilaje apicole, faguri artificiali, unelte, echipamente, stupi și accesorii, hrană și biostimulatori pentru albine, medicamente și altele.
Pentru public: standuri cu produse apicole: miere, polen, propolis, ceară, suplimente alimentare pe bază de miere, produse apiterapeutice, produse cosmetice etc.

Împreună cu Asociația Crescătorilor de Albine din România s-au organizeazat o serie de conferințe și seminarii de specialitate pe teme de interes: domeniul apiterapiei, măsuri de sprijin pe programe de finanțare naționale și europene dedicate apicultorilor, întâlniri ale membrilor asociațiilor de crescători de albine, precum și alte teme de interes conexe domeniului apicol.

Vezi și pagina web pe care Camera de Comerț Arad a dedicat-o evenimentului.

………………………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (18 februarie, 2017) ARpicultura – 25-26 februarie, la EXPO Arad

COMUNICAT DE PRESĂ – CCIA Arad

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, în colaborare cu Asociația Crescătorilor de Albine din România, filiala Arad și cu sprijinul Asociației Fermelor Apicole de Producție și Reproducție din România, organizează în zilele de 25 și 26 februarie 2017, la Expo Arad, a treia ediţie a evenimentului Arpicultura.

Crescătorii de albine sau cei care doresc să demareze o afacere în acest domeniu vor găsi în expoziţie, utilaje apicole, faguri artificiali, unelte, echipamente, stupi și accesorii, hrană şi biostimulatori pentru albine, medicamente ș.a.m.d.

Consumatorii de produse apicole vor putea achiziţiona o gamă variată de produse direct de la crescătorii de albine: miere, polen, propolis, ceară şi cosmetice care au la bază roadele stupului.

Program de vizitare:

sâmbătă, 9-18 şi duminică, 9-16. Intrarea e liberă.

Transport gratuit pe ruta Podgoria – Vlaicu – Expo Arad şi retur:

Sâmbătă: plecare Podgoria 10, 12, 14 şi retur 10:30, 12:30, 16

Duminică: plecare Podgoria 10, 11, 12 şi retur 10:30, 11:30, 14

Sâmbătă, 25 februarie vor avea loc conferințe și seminarii de specialitate:

Ora 12:00 – Conferinţe:

Subvenții și finanțări pe programe naționale și europene pentru apicultori

Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – Arad

Probleme curente in apicultura cu implicare in iernarea familiilor de albine

Dr. medic veterinar Bogdan Poncea Andronescu, Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultură, Bucuresti

Probleme actuale și de perspectivă privind apicultura în România

Ing. Ioan Fetea, Președintele Asociației Crescătorilor de Albine – România

Adunarea Generală a membrilor Asociației Crescătorilor de Albine din România, Filiala Județeană Arad

Participă domnul ing. Ioan Fetea, Președintele Asociației Crescătorilor de Albine din România

Ultimele Știri

Related news