joi, decembrie 1, 2022

Asistăm la „marea trântă” PSD – PNL și totul este permis! Președinția Consiliului Județean Arad ar putea fi dată unuia care „nu știe să vorbește românește”

 

 

Peter Farago – despre care fac pariu că habar n-are nimeni nici măcar că a fost deputat de Arad în Parlamentul României în mandatul 2008 – 2012 – se scrie corect Faragó Péter… și dacă până acum ai înțeles ceva vag, de acum încolo sigur n-ai să mai înțelegi nimic dacă nu faci parte din „nișa politică” a societății arădene care știe maghiara patriotică de parlament… o păsărească în fond extremistă, dar escamotată într-un europenism șters… plat… închis în sine și funcționând exclusiv pentru sine… RDMSZ style. Caută-l pe românul Peter Farago pe Facebook, pe Google, pe ce vrei tu… n-o să găsești nici măcar o propoziție în limba română… o urătură de sărbători… o poză cu un apus sau ceva de bine de România… inclusiv comunicatele de presă la ziare românești și le dă în maghiară… n-are el treabă cu românii în demersurile lui de comunicare.

 

 

Nici noi n-aveam treabă cu el… dar e cât p-aci ca Faragó Péter să devină președintele Consiliului Județean Arad – și-atunci cum să n-ai treabă cu el?! 

„Ma 4 évre döntünk! Felelősséggel a jövőnkért! Hajrá!” scrie Peter Farago pe poza sa de timeline din ziua alegerilor locale (ceea ce Google translate zice că-nseamă „Astăzi vom alege timp de 4 ani! Responsabilitatea pentru viitorul nostru! Du-te pentru ea!”… Google translate știind la fel de multă română ca și Farago Peter… dacă nu cumva mai mult… deși lui Google nu i se cere musai asta, că nu e cetățean român, ca Farago Peter… în fine…

Aritmetica-i simplă… fii atent cum împărțim 33 de consilieri la două fronturi: 12 (+/-1) de la PSD + 2 (+/- 1) de la UDMR, + 2 de la ALDE + 1 de la PMP fac 17 – pe când PNL, așa „zdrobitor” cum e el, face doar 16 – iar pentru ca „17”-le ăsta să iasă în favoarea sa, PSD ar fi dispus să facă orice – dar absolut orice! – compromis. Inclusiv să dea președinția CJA UDMR-ului, posturile de vicepreședinți la ALDE și lui Remețan… „numai să nu ia PNL nimic!” – cum sună un salut tovărășesc pe holurile PSD Arad.
Prin urmare, Peter Farago – cum ziceam.
Tactică de rechin… până la urmă perfect scuzabilă în contextul dat. Cum frumos spune un proverb japonez: cu samuraii lupți ca și cu samuraii, iar cu curvele ca și cu curvele.

Doru Căprar știe să lupte cu curvele – simte vrăjeală!

Din același film cu inamicul… încă de pe băncile școlii, Dorel Căprar, care numai ce a terminat de decapitat Măduța, a ieșit ieri la WestTV cu un chef nou de bătaie și a vorbit despre negocierile din culise pentru prima oară în public. Concomitent, la București se fac aceleași jocuri. Sunt permise orice lovituri la sportul ăsta, regulile se schimbă pe parcursul jocului, nu există arbitru… și chiar și gâdilatul origoliului, seducția intenționat-evindentă, mângâierile în locuri nepermise se practică. Simte-o pe asta:
„Președintele UDMR este dl. Farago, nu dl. Bognar, care i-a cedat mandatul cu ceva timp în urmă. Eu cred că a venit momentul în care UDMR să vadă mult mai mult decât o poziție de viceprimar la nivelul de Consiliul Municipal. Județul Arad are nevoie de dezvoltare, are primării UDMR, are foarte mulți maghiari în localitățile unde UDMR nu a câștigat alegerile dar sunt conduse de PSD. Sunt convins că cei de la UDMR vor avea înțelepciunea să vadă o altfel de politică macro, să nu rămână cantonați în municipiul Arad. De ce aș vedea eu să facă acest lucru? Pentru că în toamnă vin alegerile parlamentare, și nu este bine că UDMR nu a avut în ultimul mandat un parlamentar. O altfel de viziune pe termen mediu și lung le-ar conferi o oarecare stabilitate și siguranță în alegerea unui parlamentar UDMR. A venit momentul ca cei de la UDMR să facă o reparație morală atât PSD-ului, dar și cetățenilor Aradului”, a declarat Dorel Căprar în direct. 

Rechinii PNL… în vacanță fiind… l-au pus pe Andrei Fuliaș să se bată cu zmeii…

Andrei Fuliaș fiind, cred, singurul membru de partid din lume care mai crede în caracter, hulă și chestii de-astea… pe cine să pună și ei să scrie… că doar nu pe Țițirigă?!… (de altfel, proaspătul consilier al… celuilalt președinte al Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca).
Uite ce-o scris Fuliaș… dragul de el:

„Marile caractere” Fifor și Căprar cerșesc sprijinul UDMR după ce i-au hulit pe maghiari 

Președintele Organizației Județene de Tineret a PNL Arad (TNL Arad), Andrei Fuliaș, spune că PSD Arad a ajuns într-o situație atât de ingrată încât cele două „mari caractere” ale politicii arădene, parlamentarii Mihai Fifor și Dorel Căprar, au ajuns să cerșească sprijinul UDMR pentru a face majorități, asta deși recent cei doi îi huleau pe maghiarii din Arad.

„Uneori anumiți politicieni ne pun față în față cu situații ingrate și care mai de care mai pline de demagogie. Este și cazul celor două «mari caractere» ale politicii doljeano-arădene, Mihai Fifor și Dorel Căprar, unul președinte pe hârtie al PSD Arad, celălalt cârmaci din umbră al organizației. Avem de a face în aceste zile cu declarații pline de dragoste la adresa UDMR și a maghiarilor din județul Arad, în speranța că vor reuși să constituie marjorități în consilii locale sau în Consiliul Județean. Totuși, ca tânăr care trăiesc în acest oraș de când m-am născut, aș spune spre deosebire de domnul Fifor, ca tânăr care mi-am asumat să fac pasul spre politică, dar spre o politică corectă și coerentă, nu pot să nu remarc ironia din acest mod de a cerși sprijinul unor oameni pe care până recent i-au hulit. Nu acum multă vreme cei doi parlamentari PSD criticau finanțările Primăriei Municipiului Arad pentru evenimentele comunității maghiare din oraș. Tot recent, doljeanul Fifor spunea că Aradul, în care trăiesc deopotrivă foarte mulți maghiari, nu este un oraș european. Că strategiile culturale, care cuprind și multe evenimente dedicate maghiarilor, sunt paranghelii sau, citez, «Circus Maximus» – deși habar n-are ce înseamnă «Circus Maximus», dar i se pare lui că sună bine atunci când face declarații negative. Mă întreb oare cum poți să aștepți să fii sprijinit de cei pe care i-au hulit? Cum pot să creadă că acești oameni își vor vinde sufletele și conștiința, așa cum își vând ei mandatele de parlamentari?! «Curat caraghioz… curat mișel… curat murdar», vorba lui Caragiale”, transmite Andrei Fuliaș, președinte al Organizației Județene de Tineret a PNL Arad.

 

Foto: Peter Farago – Facebook

 

 

Ultimele Știri

Related news

1 COMENTARIU

  1. D-le. Lucian Valeriu, in calitate de pensionar M.Ap.N cu o pensie nesimtita de 1977 lei nu euro si participant la evenimentele din decembrie 1989, caci nu ma lasa constiinta sa spun ca a fost ” revolutie” in calitate de ofiter elev la Academia Militara, daca urmarim derularea evenimentelor pe parcursul celor , aproape 27 ani, intram tot mai mult in rahat, nu avem ca stat coloana verttebrala, ne vindem pe la portile UE .
    Nu stiu din ce formatiune politica faceti parte , dar sunt foarte dezamagit de tot, suntem ca sistem politic un putregai din care nu cred ca o sa reusim sa mai facem ceva.
    Dezamagirea mea este inclusiv fata de cei tineri pana la 40 de ani care aveati in 11989 14-15 ani , marefer la faptul ca cei ajunsi in sferele puterii sunt la fel de corupti sau chiar mai corupti ca cei din generatia mea, apropos de Caprar si Falca.
    Ar fi multe de discutat dar vorba lui toasu Emil Constantinescu , pe care sistemul l-a daramat , imi este lehamite sau greata , cum vreti sa-i ziceti.

Comentariile sunt închise.