marți, octombrie 4, 2022

ATENȚIE când vinzi sau cumperi de pe OLX! Metoda de phishing: „Produsul dvs a fost plătit”!

 

Noua metodă de fraudă, sau cea mai nouă metodă de phishing am cunoscut-o astăzi chiar pe pielea mea, așa-zisul cumpărător, neștiind că eu sunt puțin mai la curent cu măgăriile ce au loc în ziua de azi.

Cea mai nouă metodă de phishing cu link FALS creat care să pară că este trimis de la OLX, se numește ” Articolul dvs a fost plătit”, cică, livrarea fiind plătită spre OLX, precum și banii produsului respectiv.

 

Imediat am făcut capturi (pe care le găsiți în GALERIA FOTO) cu discuția așa-zisului cumpărător, am încercat să iau legătura cu cei de la OLX (degeaba, că n-au un număr de contact, dar le-am trimis un e-mail pentru a-i anunța cazul acesta de phishing, iar cumpărătorul-hoț va fi dezamăgit, că de data aceasta nu i-a ieșit pasența, bai mai mult de atât a devenit și cunoscut puțin, iar metoda lui de fraudă i-a fost puțin dezumflată. De asemenea am luat legătura și cu polițiștii cărora le-am dat numărul de telefon al șarlatanului, astfel încât oamenii legii să-i dea de urmă.

Asemenea specimene merită să fie închise, însă, până sunt prinși de polițiști, ne apărăm singuri cum putem, cu  instincte bune sau cu un „iz” bun la șarlatani, și noroc cu presa care-i avertizează și pe alții să nu cadă în plasa  escrocilor de acest gen, că e plină țara de ei!

 

 

 

 

 

 

Cumpărătorul” nostru…insista și iar  insista, dar nu știa că eu între timp vorbeam cu polițiștii! 

 

 

Șarlatanul nostru, continua să-mi dea indicii clare, cum se „pică” în plasa unor astfel de nemernici! 

De data aceasta, el a picat în plasa noastră!

La nici 10 minute, după ce l-am anunțat cu cine a avut de-a face și faptul că poliția este pe urmele lui, „cumpărătorul” nostru a avut bună- voința să-și șteargă poza (falsă și aia) de pe whatsapp.

 

 

 

 

Și uite așa am trăit-o și pe pielea mea , dar până acum, n-am auzit pe nimeni și nici în media, de un caz asemănător, cu metoda „Produsul dvs a fost plătit”.

 

 

 

Ultimele Știri

Related news