CAMPANII

Atenție, dinspre CJA vine un nor de ploaie cu idei tâmpite: «Noul „Matern” să fie la Spitalul Judeţean!» este ultima…

 

„În spatele secției Pediatrie copii” (deci nu la „Pediatrie adulți” – să fie clar! :P) vor să construiască „Noul Matern”. Adică în același purichet… un nou babilon al gongilor, lângă cel deja consacrat ca atare – pentru că Spitalul Județean Arad nu e proprietatea CJA, nici a medicilor care prezidează sau rezidează acolo, cu atât mai puțin al pacienților: gongile sunt stăpânele SCJUA – iar asta va rămâne așa câtă vreme nu se va muta, în locul lui fiind un simplu planșeu din beton turnat.
Cu „pediatrie copii” cu tot.

Un nor de idei tâmpite vedem că s-a format ca urmare a… trasnpirațiilor emanate de efortul mental de a ieși din cea mai de rahat situație pe care o traversează sistemul medical arădean – iar din acest nor plouă cu comunicate… cum ar fi ăsta:

[COMUNICAT DE PRESĂ – CONSILIUL JUDEȚEAN ARAD: Medicii au propus: Noul „Matern” să fie la Spitalul Judeţean!]

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a convocat astăzi o şedinţă de lucru privind găsirea unei soluţii viabile privind Secţiile de Obstretică – Ginecologie şi Neonatologie. La şedinţă au fost prezenţi toţi factorii implicaţi din sănătatea publică arădeană.

„A fost o şedinţă importantă pentru că trebuia să luăm o decizie privind soarta secţiilor şi să ne înţelegem asupra a două aspecte: spaţiul noii clădiri care să deservească secţiile aparţinând Maternului şi sursa de finanţare pentru construirea unei clădiri noi. În urma discuţiilor, am căzut de acord ca noua clădire să fie construită în incinta Spitalului Judeţean, în spatele secţiei Pediatrie copii. Cât priveşte sursa de finanţare, erau două opţiuni, fie prin Compania Naţională de Investiţii, fie prin PNDL. Până la urmă, vom depune documentaţia pentru a obţine finanţare prin Compania Naţională de Investiţii, o variantă care pare mai accesibilă”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean.

La întâlnire au fost prezenţi managerul interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Corina Crişan, reprezentanţi ai aparatului tehnic al Consiliului Judeţean – Direcţia Tehnică, Serviciul Managementul Spitalului, Direcţia Economică, Direcţia Comunicare şi Strategii, reprezentanţi ai Secţiilor de Obstretică – Ginecologie şi Neonatologie, ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Arad.

Critic Arad, 8 martie 2017 6:44

CJA-medici