duminică, noiembrie 27, 2022

ATENȚIONARE pentru românii care vor să plece în Grecia: Cod ROȘU de caniculă (peste 40 de grade) și pericol de incendii

 

Potrivit noilor informații din partea Ministerului Afacerilor Externe, cetățenii români care se află sau care vor să călătorească în Grecia, Serviciul elen de Meteorologie a emis un cod roșu de caniculă pentru intervalul 27 iulie – 3 august 2021, vârful acesteia urmând a fi atins în perioada 30 iulie – 3 august 2021,când temperaturile vor crește constant, iar valorile maxime estimate vor fi chiar și de 43° C în unele zone continentale, putând atinge izolat și pragul de 45° Celsius.

În capitala Atena, temperaturile se vor situa în acest interval între 41° și 42° C, cu posibilitatea înregistrării temporare a unor valori mai ridicate.

De asemenea, Secretariatul de Stat pentru Situații de Urgență din R. Elenă a emis o avertizare de incendii (nivel de alertă grad 4 din 5) pentru următoarele zone:

– Regiunea Attica (inclusiv capitala Atena);

– Regiunea Greciei Centrale (zonele Evia și Viotia);

– Regiunea Peloponezului (zonele Corint, Argolida);

– Regiunea Mării Egee de Nord (insulele Lesbos, Chios, Samos, Ikaria);

Insula Creta.

Cetățenii sunt avertizați să manifeste o atenție sporită și să evite orice activitate în aer liber care poate provoca incendiu: aruncarea țigărilor aprinse, folosirea grătarelor în aer liber, etc. În caz de incendiu, cetățenii sunt rugați să anunțe imediat pompierii, la numărul de telefon 199.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Sursa foto : dcnews.ro

 

Ultimele Știri

Related news