Acasă LIFESTYLE Atmosfera din interiorul „GX Fashion Week ” de la Milano din acest...

Atmosfera din interiorul „GX Fashion Week ” de la Milano din acest an și designerii selectați pentru scenă

Andreea Cormier Wacker, designer arădean, a avut creații vestimentare selecționate pentru prezentarea pe podium

0
Claudia-Cinzia-Atella
Atmosfera și emoțiile din culisele „GX Fashion Week” de la Milano care a avut loc în luna septembrie.

Este ora 9 dimineața, pe 23 septembrie 2022: la Palazzo Turati, o capodoperă neo renascentistă milaneză construită de contele omonim între 1873 și 1876, un sentiment de anxietate dulce, tensiune plutește peste, curtea numără, printre coloanele impunătoare, un număr nedefinit de fotografi și videomakeri care intenționează să aranjeze echipamentul marilor ocazii.

Din interiorul saloanelor puteți auzi vocile a numeroși interpreți care își propun să traducă directivele în modele și modele în pregătire. Atmosfera este cea a unui succes anunțat, spray-uri, lacuri, coafori profesioniști, make-up artiști din toată Italia care sunt pe cale să împodobească modelele de top al căror profesionalism atrage atenția de la primele ore ale dimineții, iar designerii cunoscuți își alternează articolele vestimentare cu designerii emergenți.

Asociația APS Showteam, condusă de directorul artistic și președintele Gentiana Dervishi, aduce aceste emoții în perspectiva ediției din septembrie a „GX Fashion Week”, care va începe după câteva ore. Acestea doar au povestit, primele fapte. În cursul dimineții, testele de pe podium au înnebunit flash-urile și camerele de luat vederi ale celor din interior care nu au încetat să clipească. Cu jumătate de oră înainte de intrarea în public, forțele de securitate se luptă pentru a limita mulțimea de așteptare de-a lungul Via Meravigli.

Cu o ușoară întârziere răsună o coloană sonoră epică în care, în interiorul curții centrale, un loc înconjurat de arcade susținute de coloane de granit cu capitale valoroase cu caracteristici minunate, începe după-amiaza paradelor care îi încântă pe cei prezenți timp de aproape trei ore.

„După luni de sacrificii și nopți nedormite, am putut să judec în primul rând munca mea la care, în cele din urmă, pot atribui un plin zece. Dacă doar ți-ai putea imagina jumătate din ceea ce este necesar pentru a organiza un eveniment de o asemenea amploare… dar eu știu răspunsul.

Această Săptămână a Modei GX m-a mulțumit pe deplin și le mulțumesc designerilor care au venit din întreaga lume, echipei complete de modele profesionale de top ale echipei noastre, femeilor de o frumusețe de necontestat, maestru al rulmenților superfini. Le mulțumesc finaliștilor de la Miss Universe 2021 care m-au făcut să contez în cadrul echipei, toate minunate, fiecare reprezentându-și propria națiune.

Echipa de coafori și make-up artiști a aterizat la Milano din toată Italia, personalul APS Showteam, toate acestea, amestec exploziv de piese care, în această după-amiază, au contribuit la realizarea unui succes, potrivit multora. ” a declarat Gentiana Dervishi într-un mod hotărât, același în care, împreună cu colaboratorii apropiați și de încredere, inclusiv bine-pregătita Alessia Xhafa, brațul drept în fruntea coordonării, a condus dezvoltarea evenimentului cu caracteristici de precizie profesională absolută.

Totul s-a petrecut în cel mai satisfăcător și precis mod, dar a existat și momentul gâscă, un moment care a stârnit emoție și emoție puternică în rândul tuturor, al celor din interior și al publicului, o clipă care a făcut multe lacrimi având în vedere implicarea puternică: Nahemi Uequin, Miss Universe Bolivia care a însoțit-o pe Elda Gjoni pe podium,  femeie cu dizabilități care a visat întotdeauna să fie un model real. Zâmbetul său a fost cea mai mare victorie a mea”,  conchide președintele Dervishi.

Hainele realizate de mâinile pricepute ale designerilor selectați au fost pe scenă,

a căror prerogativă principală a fost tradusă în manufacturile rezultate din gustul estetic, precum și făcute la cele mai noi tehnologii destinate realizărilor artizanale. Echipa de evaluare „Showteam” a ales excelențe italiene și europene capabile să conceapă o haină, pornind de la arta concepției vizuale, a designului și apoi să o conceapă prin metodologii sartoriale capabile să mențină tradiția, farmecul, finețea și tehnologia.

Creațiile  lui Giuseppe Fata,

nume mari pe scena Made in Italy, printre numele care au contribuit cel mai mult la păstrarea numelui țării noastre la un nivel înalt în lume, au defilat pe podium. Considerat „geniul artei”,  de către presa și haute couture din Paris, premiat ca cel mai bun designer al anului la Cité International al Universității din Paris.

A lucrat cu cea mai mare modă italiană și internațională din Krizia, Valentino, Lagerfeld, Versace, Saint Laurent, Chanel, Dior, Ferrè. Se mândrește cu numeroase colaborări cu personalități cinematografice de renume internațional, cum ar fi câștigători de Oscar, actori de la Festivalul de Film de la Roma; „de la Hollywood la Via Veneto” cu Sean Connery, Nicole Kidman și Monica Bellucci, Whitney Houston, Michael Douglas, Morgan Freeman și Sharon Stone.

„Capetele sale de sculptură” au pășit pe cele mai prestigioase podiumuri internaționale

de la Milano Fashion Week la Paris, de la Altaroma, la festivalurile de film de la Cannes și Veneția, de la Săptămâna Modei de la Paris până la cele din New York, Londra, Dubai și Viena. Lucrările sale sunt apreciate și publicate de cele mai prestigioase reviste din lume, cum ar fi: Vogue, l’Officiel, Bazzar, Vanity Fair, Cosmopolitan, Elle. Câștigător a trei Oscaruri de modă și designer de Dubai conferite de ministrul culturii și familiei regale. Proaspete de la mari succese, cum ar fi Eurovision, X-factor, Los Angeles Film Festival și Met Gala New York.

Fouad Guerfi, stilist algerian,

după ani de ucenicie în orașul său natal, Batna, un loc unde măiestria locală înflorește, a studiat în prestigioasele școli pariziene de haute couture. În 1990 a creat primul său brand abia trei ani mai târziu, în timpul primei prezentări de modă, a obținut un mare succes în special la Paris și Washington.

Renaissance Artistique este tema noii colecții pe care a prezentat-o pe podium, care se referă la o serie de rochii colorate, care revizitează tradițiile algeriene, deja admirate în Statele Unite, Franța, Elveția și Suedia.

Flora Cappucci, designer calificat,

stilist și creator de modele la o școală plină de farmec situată în centrul Orașului Milano, numără printre titlurile sale un maestru al modelingului, recunoaștere care dezlănțuie o forță pulsatorie pentru a urma singura pasiune a vieții: să lucreze ca stilist.

A început cu prima colecție de aici, de la GX Fashion Week Milano, în februarie, și a propus o altă colecție numită „L’Italia addosso”, inspirată de țara noastră: de la monumente simbolice, la particularități cunoscute în întreaga lume. Și-a propus să reprezinte Italia prin haine elegante și extravagante, dar, în același timp, atenție la detalii și de ce nu, chiar puțin bizar.

 Elizabeth Luz  designer uruguayan,

pasionat și întotdeauna entuziast cu privire la acest sector. Imediat ce a împlinit vârsta, s-a mutat la Milano pentru a urma cursurile Institutului „Moda Burgo” pentru a obține diplome de stilist profesionist și croitorie. Expertă în design CAD, s-a format în continuare la institutul „Carla’s Academy”, devenind, de asemenea, blogger de modă pentru a achiziționa tehnici de comunicare prin intermediul rețelelor sociale.

În 2017 a fondat brandul omonim.

Colectiile exclusiviste, toate lucrate manual si realizate in intregime in Italia, se nasc din pasiunea pentru tesaturi naturale si de calitate. Țesături fine, imprimeuri cu caracter intens, inserții lucrate în întregime manual. Realizarea măiestriei haute couture este caracteristica care distinge creațiile. Atentia la detalii permite colectiilor sa fie unice si inconfundabile, cu un echilibru perfect intre eleganta si feminitate.

 Designerul Umberto Perrera  care dedică o viață modei,

unde de zeci de ani a avut mare succes și a fost apreciat în întreaga lume. Lucrările sale sartoriale au avut succes și au fost apreciate. A participat la Festivalul de Modă de la Sanremo în 1968.

În 1971 a inclus invitația de a se alătura „Accademia dei Sartori di Roma”, o realitate născută în anii ‘700. Din 1974 încoace a fost confirmat ca un discontinue pentru prezentările de moda anuale a avut loc la Regio Teatro din Torino. De asemenea, face haine pentru femei de 50 de ani. Anii ’80 și ’90 sunt pentru el o sursă de cercetare sartorială, ale cărei premii îl identifică printre promotorii unor tehnologii inovatoare noi și sofisticate pe care a început să le elibereze din 2000 încoace.

De aici a scris și proiectat o publicație numită „Trattato per le Sartorie”, o capodoperă care a devenit virală în întreaga lume, ale cărei tehnici sartoriale conținute sunt apreciate în cele mai influente saloane din sector. Cav. Perrera este specializată în proiectarea, fabricarea si ambalarea hainelor de cel mai înalt nivel atât pentru bărbați, cât si pentru femei.

În 1970 s-a clasat pe locul al doilea la renumitul concurs „Forbici d’Oro”, obținând premiul numit „Il Centimetro d’Oro”. Face parte din asociația de organizare a evenimentului, iar sfaturile sale valoroase dezvăluie o calitate solidă.

Giorgia Cicatello designer neconvențional și cu multiple fațete, originară din Roma,

și-a fondat în 2018 brandul omonim. Drumul se mișcă mai întâi în domeniul artistic, de la scenografie la costum teatral, apoi ajunge în haute couture. De acolo se îndrăgostește de Made in Italy, de acuratețe și calități ascunse.

Mânat de curiozitate și sete de cunoaștere, tânărul designer, în câțiva ani, atinge numeroase obiective și premii. Călătorește la Paris și Berlin pentru a-și lărgi punctele de vedere, pentru a culege experiențe pe care le va readuce apoi brandului său, prin care va avea ocazia, într-un timp scurt, să participe la evenimente importante precum „Bienala de la Veneția” din 2019, „Festivalul de Film de la Veneția 2021” și să parcurgă podiumuri importante precum cel de la Milano.

„Sinele autentic – Puterea de colectare a unicității”, tema colecției tale.

Țesături prețioase, broderii care străbat corpul ca o a doua piele, reprezentând interioritatea și frumusețea umană, care se păstrează cu țesăturile naturale ale îmbrăcămintei exterioare și jachetelor. Albul predomină în alegerea sa cromatică, o culoare care poartă în sine toate culorile simbol al propriei conștiințe și al unei adevărate realizări a libertății.

Andreea Cormier Wacker designer internațional, de origine româno-germană. 

Fondator al brandului omonim, co-fondator al Revistei Internaționale „Fashion Flair” și Partener Media cu evenimente internaționale majore, Dubai Fashion Shows, Cannes, Milano Fashion Week, Geneva.

Îmbracă personalitatea și VIP-ul, îi place să îmbrățișeze împreună această pasiune pentru modă și să dea valoare formei corpului tuturor femeilor.

(foto: Andreea Cormier-Wacker și Gentiana Dervishi)

În arta Claude Couture Creation, Claudia Cinzia Atella, o Agliaritana cu origini sudice, o caracteristică pe care designerul dorește să o sublinieze, inspiră brandul cu numele ei.

A urmat cursurile școlii „Ideando di Lilli Novella” din Quartu Sant’Elena, unde a urmat cursurile primului, al doilea, al treilea nivel, îmbrăcăminte exterioară, modelare, ambalare, flori din țesături. Ulterior, mereu la școală, a urmat un curs de moulage ținut de Danilo Attardi.

Și-a continuat studiile la „Imi Fashion School” din Nuoro, unde s-a specializat în cămăși bărbătești, grafică vectorială pentru modă, ambalaje de jachete.

Colecția se numește „Timpul de reciclare”.

Elementele care caracterizează proiectul sunt sustenabilitatea, reciclarea și versatilitatea.  Intenția este de a demonstra cum unele materiale, destinate în totalitate anumitor sectoare și care se pare că și-au încheiat ciclul de viață, pot fi refolosite și destinate în alte sectoare, cum ar fi moda, creând anumite ținute (de la cele sportive la cele mai elegante) și pot fi combinate chiar și cu țesături prețioase.  În acest caz specific, accentul se pune pe velele dezafectate ale bărcilor.

Eleonora Vittorangeli, milaneză prin naștere.

După un lung proces de studii și pasiuni în diverse sectoare, a urmat un curs unde s-a specializat în machiaj și coafură. Totul începe după examenul final, pentru care creează împreună cu bunica ei, un brodat autodidact, o rochie asociată cu machiajul pe care un model îl poartă cu ocazia testului. A dezvoltat o pasiune puternică și a urmat un curs de croitorie de un an la Parma, înainte de a ajunge la Milano, la „Teatro della Moda”. O persoană cu principii ferme, el face conceptul de libertate și exprimare propriul stil de gândire. Iubește tartanul, o țesătură excentrică și de impact, dar foarte delicată în rezultat.

Elisabetta Righetti, din Brescia, a avut o pasiune pentru haine și realizarea lor încă de când era copil.

În timpul creșterii sale nu s-a simțit mulțumită de alegerile școlare mai tradiționale, iar în 2020 a decis să se mute la Milano, conștientă de marea schimbare din viață și mediu. Astfel și-a început cariera ca și creator de modele de croitorie la „Il Teatro della Moda”, unde a învățat tehnici sartoriale care conturează gusturile personale și alegerile profesionale.  

 Andrei Zambelli Gomez, brand anza, este un designer din Republica Dominicană.

În 2019 s-a mutat la Milano pentru a urma o carieră în design vestimentar. Desenează și citește sursele sale de inspirație, referindu-se la formele geometrice futuriste pe care le adaptează croitorilor recente, pentru a încerca să rupă granițele tradiționale a ceea ce constituie o haină, modul în care piesele pot fi purtate și combinate pentru a înțelege cum să interacționeze și să se transforme prin relația lor cu purtătorul,  dar întotdeauna luând în considerare detaliile și calitatea rezultatului. Se concentrează foarte mult pe design, modelare, cusut și ilustrații de modă și randare digitală.

Pentru a obține cel mai bun rezultat, el este înclinat să se joace cu culoarea și formele în moduri netradiționale, motiv pentru care atât Bauhaus, cât și constructivismul i-au influențat munca de când a devenit conștient grafic de aceasta. Este inspirat de postere brutaliste și arhitecturi pentru puritatea formelor și utilizarea geometriilor.

Kolya Galya Biryukova designer rus, semnează KGB (Kolya Galya Biryukovy) inspirat de inițialele numelui său și colaborează cu artistul Nikolai Biryukov. 

Designerul este membru al Uniunii Artiștilor din Moscova (MOA) și al Asociației Artiștilor de Arte Decorative, precum și student al celebrei creatoare de modă ruse Slava Zaitsev. Brandul creează colecții conceptuale pentru copii și adulți. Recent, a extins producția pentru femeile la vârsta adultă, definind tendința ca „Neo Fashion”.

A participat în mod repetat la principalele săptămâni ale modei rusești „Mercedes-Benz Fashion”, „Week Russia”, „Belarus Fashion Week”, Franța și Monaco. Astăzi, brandul prezintă noua colecție „SS 2023, La Felicità”.

Fetele finaliste din lumea Miss Universe 2021 și care au mers pe „GX Fashion Week” au venit din diferite părți ale lumii:

Miss Universe Portugal Oricia Dominguez, Miss Universe Marea Britanie Emma Collingridge, Miss Universe Republica Cehă Karolína Kokešová, Miss Universe  Mexico Debora Hallal, Miss Universe Poland Agata Wdowiak,  Miss Universe  Suedia Moa Sandberg,  Miss Universe Norway Nora Nakken, Miss Universe Danemarca Sara Langtved, Miss Universe Islanda Elisa Groa, Miss Universe Irlanda Katharine Walker, Miss Univers Finlanda Ei Unkuri, Miss Univers Italia Caterina Di Fuccia, Miss Univers România Carmina Cotfas , Miss Univers Olanda Julia Sinning , Miss  Univers Bolivia Nahemi Uequin, Miss Univers El Salvador Alejandra Gavidia, Miss Univers Turcia Cemrenaz Turhan. Miss Supranational Ucraina 2022 va participa Diana Mironenko, finalista concursului „Ishe’s On Top Albania” Anxhela Pema, modelul parizian Annaelle Jonat.

Modelele foarte bine pregătite ale organizatiei APS Showteam, sectorul „GX Model”

Melania Iacobellis,  Costanza Fontana,  Chiara Argiri,  Clara Cicchino,  Carla Mervez,  Denisa Cotfas, Eliana Moise.  Invitat special modelul, actorul de televiziune Franklin Santana și băieții Marco Serra,  Nicolò Bizzarri,  Adrian Butu,  Rareș Drăgan, Anthony Gomes.

În sprijinul stiliștilor menționați mai sus,

a excelat un personal de înaltă calificare, dedicat machiajului și perucii, format din profesioniști de calibru excelent, coordonați de Ada Guma, aceasta din urmă, foarte importantă în stilul părului și make-up artist de VIP-uri naționale și internaționale bine-cunoscute de modă, divertisment și TV.

Evenimentul a fost realizat  de Alessio Marrari, un cunoscut blogger și comunicator urmărit și respectat în panorama informațiilor apropiate de cetățeni.

Coordonarea fotografilor și videomakerilor a fost încredințată Arentinei Kola și lui Alfred Domi, iar personalul care a făcut posibil acest succes îi include pe Mika, Xhirena, Anna, Noemi , Mariangela și studenții „Teatro della Moda” din Milano.

Creațiile din cadrul GX Fashion Week pot fi vizualizate pe pagina de media a evenimentului – AICI.

Exit mobile version