SPORTURI

Au amânat bucuria suporterilor: UTA – Rapid, un trist 1 – 2 (1 – 0)

 

La finalul disputei cu Rapidul, din cadrul etapei a patra a play-offului ligii secunde la fotbal, UTA poatea reveni, matematic, în Liga1 după o pauză de 12 ani. UTA  a arătat ca un club mai bine organizat pentru o luptă lungă ce înseamnă un proiect precum promovarea în prima ligă fotbalistică. Elevii lui Laszlo Balint au primit relaxati această dispută, UTA a fost ajutată de rezultatul de la Pitești dintre Campionii FC Arge și Mioveni 2 – 3. Arădenii și-au propus să câștige astăzi pentru a declanșa sărbătoarea în oraș, ar fi fost primul succes pe teren propriu în acest play-off, după o înfrângere cu Turriș și un egal cu Petrolul. Pentru a spera la un loc de baraj, elevii lui Alexa au venit la Arad cu gândul la victorie.

În minutul 6  arădenii și-au arătat intențiile, șutul lui Ursu a fost respins de portar. După ale câteva minute, un șut-centrare a lui Simo R. a trecut prin fața porții rapidiste dar nici Ioniță nici Buhăcianu nu au putut devia mingea ce a ieșit în afara terenului de joc. UTA  deschis scorul spre pauză și a intrat încrezătoare la vestiare. La zece minute după apuză Dan Alexa a făcut o triplă schimbare cu intenții ofensive. În urma unei faze fixe arădenii au primit gol. După golul primit arădenii au replicat prin șutul lui Simo R, mingea a trecut puțin peste poartă.

UTA a acuzat golul primit în debutul părții secunde, portarul Iacob a ăntervenit de două ori decisiv. În minutul 65, Sefer l-a întins serios pe Iacob, care a scos de sub bară ca mai apoi același Sefer a executat o lovitură de colț iar Mallo a reluat periculos, Iacob a respins până la același jucător, dar Iacob a intervenit cu prețul unei accidentări. Rapid a întors rezultatul Sefer a schimbat fața jocului oaspeților, Alexa a schimbat inspirat. Ultima ocazia a meciului a venit în minutul 95, dar Oroian a trimis cu capul pe lângă poară. UTA a ratat șansa să-și bucure suporterii dar poate ajunge matematic în Liga 1 dacă argeșenii nu bat la Ploiești. Înaintea acestui joc de azi, UTA avea nevoie de un punct din două jocuri. În ultimul joc oficial UTA merge la Pitești, meci programat pe 1 august.

Așa s-a marcat:

Minutul 38, greșală în lanț a apărării rapidiste Ioniță a tras din lateral stânga, portarul Popa a respins mingea în bară de unde a revenit în teren, Miculescu a împins mingea în poartă, prin alunecare în fața unui apărător ce încerca să protejeze mingea 1 – 0.

Minutul 57, lovitură liberă executată de Goge care a trimis lung în careu, Mallo a reluat cu capul în poară, 1 – 1

Minutul 78, Sefer responsabil cu executarea loviturilor de colț a trimis în careu iar, Mallo a trimis în vinclu 1 – 2

UTA: Fl. Iacob – Bustea, Melinte, Ilie, Rumpoulakou – Miculescu, Moise, Isac, Ursu – Ioniță, Buhăcianu.  Au mai evoluat: C. Rus, Jebari, Oroian, Ciucur. Antrenor: Laszlo Balint

Rapid: M. Popa – Bonnin, Al. Iacob, Mallo, Goge – Cârstocea, Jorza – Crețu, Alami, Hlistei – Drăghiceanu.  Au mai evolut: Labeau, V. Alexandru, R. Lazăr, Sefer.  Antrenor: Dan Alexa.

Arbitri: Radu Petrescu (București) – Vladimir Urzică (Piatra Neamț), Adrian Vornicu (Iași). Rezervă: Szabolcs Kovacs (Satu Mare)

Observator de arbitri: Dan Jiga (Bistrița

Cosmin Gherman, 26 iulie 2020 7:51


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/criticar/public_html/wp-includes/functions.php on line 3783