marți, octombrie 4, 2022

Au devenit dictatorii criminali branduri acceptate, sau cineva ne testează vigilența?…

În paginile unui cotidian din Viena mi-a atras atenția brusc un articol ce nu părea a fi unul de promovare deși în poză se vedeau câteva sticle de vin. Pe etichetă moaca lui Hitlerică cel cu mustață tăiată. Un italian din Udine producător de vinuri, cu mult prea mult timp liber, s-a gândit el că a venit vremea ca oamenii să-și amintească de „gloriile” Europei secolului trecut (cu bine?!), și pe etichete a pus poze cu liderii acelui timp.

Lideri despre care, noi la școală, am învățat că au fost dictatori și criminali. Și ca urmare, în scurtă vreme după anul 1945, deveniți indezirabili pentru populația unui continent vlăguit până la oase, de pace și liniște.

Știu că a existat o lege prin care însemnele nazismului au fost interzise în Europa.

Poza celor care „l-au făurit” nu se califică? Sau a devenit nazismul o doctrină politică acceptată dar nouă nu ne spune nimeni? Cineva mereu încearcă vigilența noastră.

Într-un fel, ne putem întreba:

ce e rău în faptul că trebuie să devenim toleranți cu aceia care, fiind de același gen își doresc pentru ei lucruri cu care noi ceilalți (majoritatea) le considerăm rele sau potrivnice legilor divine? Sau, cu ce ne încurcă pe noi dacă unul își pune pe etichetele produselor lui imagini cu indivizii descriși mai sus?

Astfel ajungem în curând la bagatelizarea întregului comportament uman modelându-ne după modele cel puțin ciudate sau îndoielnice. Și cedând tot timpul, celor care își propun să modifice societatea după un model creat în mințile lor diabolice le va fi foarte ușor să-și impună proiectele, dacă noi deja vom fi acceptat toate „scornelile” greu de imaginat cu măcar 50 ani în urmă.

Totuși, în final ceva de bine:

Am înțeles (sau mi s-a părut?) că niște lideri din Olanda (Țările de Jos), după ce au mâncat sarmale undeva prin Ardeal, au solicitat autorităților noastre câteva semințe sau răsaduri din sarmale cu scopul de a le introduce pe piața lor. Autoritățile au întrebat țăranii care i-au hrănit pe olandezi dorind să afle cauza pentru care aceștia au cerut semințe sau răsaduri. Aceștia (țăranii) au spus că i-au informat pe europeni cu privire la sarmale că ei le produc atât în sere cât și pe câmp. Precum tomatele pe care tot ei le-au modificat, țăranii au dorit să le administreze o lecție de protejare și conservare a vieții în Ardeal.

Foto: captură www.oe24.at

Ultimele Știri

Related news