marți, iulie 5, 2022

Au fost mai lucide pe final: 49 – 56 pentru arădence, în „Clasicul Baschetului”!

 

FCC Baschet Arad a început returul Grupei Valorice A din Liga Naţională cu un succes pe terenul eternei rivale din Târgovişte. S-a terminat 49 – 56 pentru arădence în Clasicul Baschetului Românesc și speranțele de locul 2 până la final rămân aprinse.  Victoria s-a conturat pe finalul meciului, dovada echilibrului din teren este evoluția pe sferturi 13 : 12 15 : 14 15 : 17 6 : 13.

“Galben-albastrele”au avut parte de un duel complicat  după un joc în care nu a reuşit să treacă de prea multe ori în avantaj pe tabelă. Chiar dacă trupa pregătită de Rodriguez şi Bondor a avut procentaje mai bune în prima parte a jocului la aruncările din acţiune, recuperări, dar şi pase decisive, dâmboviţencele au intrat la cabine în avantaj: 28-26. Gazdele întâlnirii au marcat şapte din cele 10 aruncări avute de la linia de pedeapsă, în timp ce arădencele nu au beneficiat de nicio liberă în 20 de minute.

Odihna și sfaturile primite la vestiare au fost benefice pentru FCC, care a reuşit să treacă în avantaj pe tabelă în a doua parte a confruntării. Chiar dacă  în ultima pauză s-a intrat la egalitate de puncte, 43-43, sfertul cu numărul patru a adus şi distanţarea decisivă pentru echipa de pe Mureș, care a ştiut să gestioneze perfect finalul partidei.

S-a terminat 56-49 pentru formaţia din oraşul de pe Mureş, într-un meci în care americanca Adrienne Webb a fost din nou principala marcatoare a echipei cu 20 de puncte. Banca echipei vizitatoare a fost mai bună cu 17 puncte înscrise, faţă de doar 10 puncte venite din partea gazdelor. A fost şi unul dintre cele mai bune jocuri făcute, în defensivă, de “galben-albastrele” cu echipele importante din campionat.

Să mai spunem că baschetul autohton s-a despărțit săptămâna trecută de un om ce s-a dedicat sportului cu mingea la coș.  După o grea si nedreaptă suferintă cauzata de un atac cerebral,  inima fostului arbitru și comisar FIBA Ion Olaru a incetat sa mai bată, la vârsta de 68 de ani

Pentru FCC Baschet Arad a fost ultima repetiţie înaintea Final Four-ului Cupei României de la Sfântu Gheorghe. În prima semifinală, echipa arădeană va întâlni sâmbătă, de la ora 16:30, formaţia ACS Târgu Secuiesc.

Târgovişte: Toma 15 puncte, Irimia 12, Tănase 10, Ghiţă 7, Stoenescu 3, Chivu 2, Paun, Petrof, Robotin şi Brebene.

Arad: Webb 20, Fodor 7, Hadzovic 7, Robinson 6, Pop 5, Ardelean 4, Akathiotou 4, Karakasevic 3, Bartok, Mercea, Ciotir şi Neagu.

Ultimele Știri

Related news