joi, iulie 7, 2022

Au trecut 27 de ani fără „Gioni”. Memorialul Ladislau Brosovszki a adăugat o nouă filă

 

Ziua dedicată memoriei lui LADISLAU BROSOVSZKI, golgheterului all-time al Campioanei Provinciei, a început ieri,  la ora 14, la Cimitirul Pomenirea. Foștii colegi – alte glorii Bătrânei Doamne, precum Domide, Biro, Metskas, Sima, Macavei, Jivan sau Gyenge și toți cei prezenți – suporteri sau simpli spectatori s-au recules la mormântul lui Ladislau Brosovszky, plecat la cele veșnice în urmă cu 27 de ani, în Ajunul Crăciunului.

Echipele de Old Boys ale celor de la UTA și Vagonul, în fapt, singurele echipe  pentru care a evoluat „Gioni” în cariera sa de fotbalist, au fost protagonistele unui meci omagial desfăsurat la Sala Polivalentă din Arad..

Antrenorul Ionuț Popa, de altfel destul de șters și pe parchet, nu a avut efect tactic și motivațional asupra „vagonarilor” săi: Dușan, Roșca, Bora, I. Arman, Hamza și Nadiu.  De cealaltă parte, textiliștii, Lupu –  Burtea, Mitu,Vânătoru, Nădăban, R. George, Adolf și Bogoșel, au zburdat pe teren pentru o victorie cu 10-3. A împărțit dreptatea în teren Marcel Vida.

Monica Brosovszky i-a însoțit pe cei de la Old Boys la mormântul tatălui ei, iar lovitura de începere a partidei a fost dată de Alex, nepotul lui „Gioni”.

Repriza a treia, atent pregătită de Gyuri Vaczi, a avut loc la Cantina Municipală a Primăriei Arad.

NOTĂ: sursa fotografiilor Facebook – profilul personal Old-Boys UTA

Ultimele Știri

Related news