Au umblat cu steagul. Asociația Aradul Civic a purtat DRAPELUL UE prin locurile-simbol ale județului [FOTO / VIDEO]

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – Asociatia Aradul Civic]

Suntem martorii proliferării demagogiei, a superficialității, a nonvalorii, a semi-analfabetismului funcțional. Suntem inundați prin „robinetele” informaționale cu un aflux  de „Fake news”, cu distorsionări ale realității și al radicalismului de orice fel. Cultul urii și a fricii naște reactii anormale și provacă rupturi ireparabile în societate. Atacul ultranaționalismului separatist a generat BREXIT-ul și dacă este combinat  cu îndoctrinarea, intoleranța religioasă, ignorarea drepturilor fundamentale ale omului, ni se arată o filă întunecată a istoriei, care se repetă prin votul spre autocrație și dictatură în Turcia. Glonțul urii, al intoleranței și al separatismului ne-a șuierat pe lângă ureche cu ocazia alegerilor prezidențiale din Austria și cele parlamentare din Olanda. Acum ni se pregătește „salva de tun” a extremei drepte naționaliste  din Franța.

Valorile care stau la baza acquis-ului comunitar, dorința comună de colaborare, conlucrare, unitate, spiritul deschis care a generat cea mai mare prosperitate economică, socială, culturală și spirituală în Europa, sunt amenițate de separatism, de demagogia ieftină și populistă, de folosirea de către politicieni (cu bună știință și fară scrupule) a fricii viscerale față de „fantome” și sperietori inventate.

Europa se rupe… sau este supusă unei probe colosale de unitate.

Asociatia Aradul Civic a găzduit în această săptămână „Ștafeta steagului Uniunii Europene”.

Când o idee, o susținere a unor valori comune, un civism apolitic se întâlnește cu un grup de oameni proactivi civic, acest moment produce efecte (eu cred) demne de urmat. Iată ce evenimente am reușit să gândim și să realizâm împreună la Arad, pentru a da un mesaj de susținere a apartenenței Romaniei la alianta euro-atlantica. Totodată vrem să întărim valorile care credem că vor garanta dezvoltarea  economiei și a societății europene, în spiritul toleranței și a valorilor democratice cuprinse și în tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană.

Urmează ca de aici să fie trimis în alte localități din România și mai apoi în afara granițelor. Am expus steagul în săptămâna aceasta în câteva locații din municipiu și județ și am fost onorați să facem asta” – este declarația organizatorilor evenimentului.

Asociația apolitică „Aradul Civic” susține valorile de unitate ale Uniunii Europene și condamnă orice tip de separatism !

#REZISTĂM  doar împreună !

Mai multye imagini pot fi descărcate de aici : https://we.tl/CV15kIx7Hy

Pagina Facebook al Aradului Civic : https://www.facebook.com/Aradul-Civic-233972070409298

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6529
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy