SPORTURI

[AVANCRONICĂ] Balint: „Poli Iași va veni să-și vândă foarte scump pielea”

 

Penultima reprezentație stagională a UTA-ei la Arad aduce în fața băieților lui Laszlo Balint echipa din Iași pentru un meci cu miză mare pentru ambele părți.

UTA a obținut o victorie foarte valoroasă la Giurgiu (2-1), în etapa precedentă. Echipa antrenată de Laszlo Balint este la 5 puncte peste zona barajului de menținere/promonare în Liga I. Arădenii trebuie să câștige cu Poli Iași pentru a nu mai avea emoții în ultimele două etape ale sezonului. Cel mai probabil, ei vor pune presiune pe poarta oaspeților încă din start.

„Poli Iași va veni să-și vândă foarte scump pielea, nu mai are nimic de pierdut. Îmi doresc foarte mult să avem același nivel de atitudine ca în ultima etapă, să avem un joc mai consistent pe momentul de atac pozițional, să ne păstrăm organizarea. Cei de la Iași știu să joace fotbal, să preseze, indiferent cine stă în fața lor. Obiectivul este clar, câștigarea celor trei puncte care ne pot asigura liniște pentru ultimele două meciuri și vom face tot posibilul pentru victorie”, a subliniat antrenorul principal utist.

Peteleu are probleme de respirație, chiar dacă s-a vindecat de Covid-19. El va fi înlocuit în primul unsprezece de Rrumbullaku, titular al postului de fundaș dreapta la începutul sezonului.

UTA este pe locul 6 în clasamentul formei, cu 6 puncte câștigate în ultimele 5 meciuri, golaveraj 4-7.

Poli Iași pare să fi depus armele după înfrângerea suferită pe teren propriu în fața lui Dinamo (1-2). Era un meci crucial pentru elevii lui Nicolo Napoli, dar aceștia au dovedit că nu au forța să evite retrogradarea. Sunt șase puncte până la primul loc de baraj și doar nouă puncte puse în joc până la finalul sezonului. Faptul că nu mai crede aproape nimeni în salvare este indicat și de forfait-ul declarat înaintea partidei de la Arad de mai mulți jucători.

„Va fi un meci dificil, știm că întâlnim o echipă bună, dar încercăm să facem un meci bun și să luăm cele trei puncte. Mihalache, Axinte, Bușu, Vega, Mensah, Djuranovic sunt accidentați, dar mergem la Arad cu cine nu e accidentat și încercăm să facem un meci bun”, a spus Napoli. Pe lângă absențele enumerate, mai este și cea a portarului titular, Brănescu. Înlocuitorul său, Brînză, nu a fost deloc inspirat în etapa precedentă.

UTA și Poli Iași s-au mai întâlnit de 9 ori în toate competițiile. Arădenii au câștigat ultima partidă directă.

„Bătrâna Doamnă” a învins cu 2-1 la Iași, în returul sezonului regulat. În tur, Poli se impusese cu 3-2.

UTA – Poli Iași se dispută azi, 9 mai 2021, de la ora 14:00, și se vede în direct pe Look, Digi și Telekom Sport.

Arbitri: Marcel Bârsan (București) – Octavian Șovre (Satu Mare), Marius Marchidanu (Brăila). Rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare). Observator arbitri: Marian Salomir (Cluj Napoca).

Cosmin Gherman, 9 mai 2021 8:52