SPORTURI

[AVANCRONICĂ] Deplasare dificilă pentru UTA

 

Dinamo și UTA încheie în această seră EtapA a a V-a din cdrul primului eșalon fotbalistic de la noi din țară. Până în runda precedentă a Ligii 1 la fotbal, Dinamo nu câștigase niciun meci, iar UTA nu cunoscuse gustul înfrângerii, dar în etapa a IV-a a pierdut acasă cu Iași și a băgat în formă echipa moldavă.

Elevii lui Cosmin Contra speră să încseze bnii din cele două restnțe chir înintea meciului din acestă seră. Dinamo pare că a renăscut în această nouă formulă. Jucătorii aduși au avut un impact imediat, dintre ei remarcându-se Juan Camara, cel care demonstrează la fiecare meci că nu a trecut degeaba pe la FC Barcelona. Cosmin Contra are multe variante la dispoziție pentru formarea unui prim unsprezece puternic. Își permite chiar să îl țină rezervă pe Fabbrini, un jucător cu tehnică peste nivelul Ligii I, care are, însă, lacune în ceea ce privește jocul colectiv. După Daniel Popa, și Neicuțescu a fost împrumutat la Chindia Târgoviște, singura echipă care a învins-o pe Dinamo în acest sezon.
După patru runde disputate din această ediție de campionat, „câinii” sunt pe locul 11, cu 5 puncte (golaveraj 5-4), iar „textiliștii” sunt pe 14, cu 3 puncte (golaveraj 4-5). UTA este echipa care preferă să joce la rezultat în deplsre a scos două remize cu gol la Ovidiu și Pitești. Din păcate omenii de tac evolueză sub potențial. Dinamo și UTA s-au întâlnit de 8 ori din 2002 până în prezent. Au fost 6 victorii ale echipei bucureștene și două remize.În ultimii 10 ani s-a jucat doar un meci direct, chiar sezonul trecut. Dinamo s-a impus cu 3-1 la Arad, în Cupa României.
Sebastian Colțescu arbitrează meciul din această seară jutat de Radu Ghinciuleac (București) și Ionel Dumitru (Gherghița – Prahova), rezervă de este Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea). Observator Aron Huzu (Sibiu). Cu acest arbitru la centru arădenii nu au adunat prea multe puncte.

„Ne așteaptă un meci greu, probabil cel mai greu de până acum. Întâlnim o echipă care a transferat mulți jucători de calitate, moralul lor e bun după victoria cu Mediaș. Trebuie să avem atitudine, determinare, să facem un meci bun. Am avut neșansă pânî acum, lucrurile acestea se vor întoarce și în favoarea noastră”, a declrat mijlocașul Octavian Ursu, autorul acelui gol fantastic din meciul cu Iași.
UTA a plect ieri cu avionul spre București, fără Bustea, Ioniță (ruptură fibrilară), Hrezdac (recuperare), Isac sau Popescu. Arădenii inugureză azi echipamentul de deplsre de culore gri.

Cosmin Gherman, 28 septembrie 2020 2:17