marți, iulie 5, 2022

[AVANCRONICĂ] Meci dificil pentru UTA în fața Chindiei

 

Runda cu numărul XXIII din prima ligă fotbalistică o aduce pe UTA pe terenul Centrului Național de Fotbal de la Buftea, locul ales pentru a găzdui acum jocurile de pe teren propriu ale Chindiei Târgoviște, după ce mai multe runde au jucat la Ploiești. Gruparea arădeană a  fost eliminată din competiția surprizelor după un eșec suferit cu 1-2 pe terenul Universității Cluj. A fost  numai a treia înfrângere suferită într-o deplasare oficială din acest sezon competițional. În campionat UTA e clasată pe locul nouă, fiind la egalitate de puncte cu Chindia și Gaz Metan.

„Suntem la jumătatea returului. Nu prea ține vremea cu fotbalul, dar sper să ținem noi și să reglăm problemele din săptămâna care urmează să se încheie. Comparativ cu turul campionatului, cred că avem o linie și un parcurs mult mai consistent. Puncte acumulate în acest început de retur o arată, și jocul pe multe momente ale lui. Începem să întâlnim echipele din zona noastră, campionatul e mult mai echilibrat decât în sezoanele trecute, și prin prisma valorii și prin prisma punctelor – nu s-au distanțat echipele din prima parte. Încă toată lumea își face calcule, implicit și noi, cum am putea face pasul și să ținem poziția cât mai înaltă înspre zona play-off-ului. Chindia e una din echipele din zona noastră, așteptăm cu interes meciul. Sper să fie bine pentru noi”, a punctat antrenorul secund Alin Pînzaru.

UTA înscrie puține goluri pe meci în medie și asta duce și la irosirea unor puncte în special acasă, dar cu atacanți precum Hora, Roger, Antal si Adi Petre cred că va începe să se prezinte din ce în ce mai bine pe faza de atac. Chindia are probleme din postura de organizatoare, are doar două partide în care n-a luat gol „acasă”.

Chindia vine după trei eșecuri consecutive din patru meciuri de Liga 1, fără victorie. Moralul jucătorilor a mai crescut însă după ce miercuri a reușit să se califice în sferturile de finală ale Cupei României învingând Farul cu 3-0 la Constanța, unde Săndoi a menajat câțiva titulari pentru meciul cu arădenii. A fost revelația turului de campionat, dar  în ultima perioadă nu s-a mai ridicat la nivelul din prima parte, la un moment dat era pe loc de play-off, însă a căzut pe locul șapte, la cinci puncte de poziția a șasea. Chindia e ultima clasată într-o ierarhie a golurilor marcate și are doar 19 până acum.

În tur arădenii s-au impus cu 1 – 0, prima victorie pe noul stadion. În liga secundă în 2017 arădenii s-au impus acasă cu 2-1.
Chindia – UTA se dispută sâmbătă, 13 februarie 2021, de la 14:30, și se vede în direct pe Look, Digi și Telekom Sport.

Arbitri: Sorin Costreie (Buftea) – Sebastian Gheorghe (Suceava), Marius Marchidan (Brăila). Rezervă: Adrian Cojocaru (Galați). Observator arbitri: Nicolae Marodin (București).

 

Ultimele Știri

Related news