duminică, februarie 5, 2023

[AVANCRONICĂ] UTA vrea puncte de la Mediaș pentru a spera la playoff

 

Liga I la fotbal a ajuns la etapa cu numărul XXV, care o regăsește pe UTA în fieful celor de la Gaz Metan Mediaș deschizând ziua de azi. Neînvinsă în deplasare în 2021, trupa roș-albă abordează cu încredere confruntarea de mâine. Două echipe în criză, care nici nu au marcat foarte mult, astfel că pare un meci cu puține goluri. UTA este a treia din punctul de vedere al meciurilor jucate în deplasare, a marcat in toate meciurile pe teren strain din 2021, iar istoricul partidelor directe a oferit rezultate  destul de strânse

Înfrângerea de la Tg. Jiu, din Cupă, a declanșat o criză a echipei din Mediaș, care a bifat încă două înfrângeri în Liga 1, în deplasare, cu FC Botoșani, și acasă, cu CFR Cluj, un meci în care au existat discuții pe marginea modului în care jucătorii lui Gaz Metan si-au apărat șansele. Până la înfrângerea cu CFR, Gaz Metan avea o serie pozitivă de cinci jocuri în propriul fief, în care bifase patru succese  astfel: 4-0 și 3-1 sunt rezultatele reușite de Gaz Metan in meciurile de-acasă cu UTA, însă acestea s-au disputat la mijlocul deceniului trecut, în Liga 2. În turul acestui sezon medieșenii s-au impus cu 3 -1.

Arădenii au remizat, 0-0, cu FC Botoșani, în deplasare, lucrurile stau mult mai bine. UTA are cu două puncte mai mult decat liderul Ligii 1, FCSB, și este pe locul 3 în ierarhia meciurilor pe teren străin, cu o linie 6-4-2.  Media de goluri per partidă este de 2.9, iar UTA a marcat în 10 dintre partide.

„Un meci dificil, care probabil va sta sub semnul echilibrului pentru că valoric, și clasamentul spune acest lucru, suntem două echipe echilibrate. Importanța punctelor puse în joc este foarte mare, atât pentru noi cât și pentru cei de la Mediaș victoria ar însemna o desprindere aducătoare de liniște. Chiar dacă ne confruntăm cu probleme de loc, plecăm cu singur gând – să obținem toate punctele puse în joc. Suntem conștienți că jucăm împotriva unui echipe cu jucători valoroși în componență, cu siguranță va face tot ce ține de ea ca să câștige toate punctele puse în joc”, a punctat antrenorul principal Laszlo Balint. Iacob, Benga si Rumbullaku sunt in continuare absenti în carantină Albu accidentat, Erico, dar antrenorul Lazlo Balint a revenit la antrenamente.

Gaz Metan Mediaș – UTA se joacă mâine, 27 februarie 2021, de la 12:30 și se vede în direct pe Look, Digi și Telekom Sport.

Arbitri: Horia Mladinovici – Mircea Grigoriu, Cosmin Vatamanu (toți București). Rezervă: Florin Marcu (Oradea). Observator arbitri: Zoltan Szekely (Baia Mare).

Ultimele Știri

Related news