sâmbătă, octombrie 8, 2022

Avem ÎNCĂ ceva ce habar n-aveam că ne trebuia: s-a consacrat Respectabila Lojă Masonică „ZIRIDAVA”!

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Frații din MAREA LOJĂ NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice, s-au reunit într-un număr foarte mare Vineri, Sâmbătă și Duminică, 16-18 martie 2018, la ARAD, pentru o serie de ceremonii masonice ritualice.

Suveranul Mare Comandor, Mare Maestru, Il:.Fr:.Viorel Dănacu, a consacrat Respectabila Lojă „ZIRIDAVA”, instalându-l ca Maestru Venerabil pe ilustrul frate Cristea Ciprian Emanuel în prezența fraților invitați de pe întreg cuprinsul țării.

A fost un moment de însemnătate deosebită, deoarece aceasta este prima lojă, care impreună cu alte două loji care se află foarte aproape de momentul consacrării, vor forma viitoare Marea Lojă Regională.

Au fost aduse Omagii Marilor Maeștrii trecuți la Orientul Etern, începând cu Primul Mare Maestru Ales Il:.Fr:. Nicu Filip, Marele Maestru Adrian Nunțiu Dohotaru, Marele Maestru Sever Frențiu, născut aici în ARAD , Marele Maestru Vladimir Boantă, George Munteanu, Constantin Bărbulescu, care au contribuit fiecare în perioada mandatului lor să aducă o modestă contribuție la construcția masonică regulară pe întreg teritoriul României, făcând Marele Lanț Masonic al Unirii și păstrându-se un moment de reculegere.

Marele Maestru Il:.Fr:.Viorel Dănacu, instalat regular și constituțional, să conducă MAREA LOJĂ NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice, la Conventul Extraordinar din 13-14 aprilie 2002 de la Brașov, păstrător al Decretelor Masonice, Patentelor, Edictelor Masonice, Marelui Registru Masonic, Marelui Sigiliu Masonic și a Luminii Masonice Sacre, ce i-au fost transferate, de către Primul Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România după 1989, Il:. Fr:. Nicu Filip, care l-a consacrat, investit, în Demnitatea de Mare Maestru, pentru a continua o lucrarea masonică, regulară, morală, spirituală, ritualică și tradițională, asumându-și public statutul de Loji de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice, va continua regenerarea masoneriei române pentru redarea prestigiului pe care l-a avut acum 100 de ani, construind o Masonerie românească , o Masonerie pentru români și o Masonerie pe înțelesul românilor, o MASONERIE SPIRITUALĂ și O ELITĂ SPIRITUALĂ, astfel încât să ne ocupăm  locul legitim pe care îl merităm în lume.

De asemenea au fost ținute solemne ale Respectabilelor Loji de Perfecție 4-33, din cadrul Supremului Consiliu Român de Rit Scoțian Antic și Acceptat al MARII LOJI NAȚIONALE A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice in cadrul cărora trei frați au fost investiți la gradul 33.

În acest fel frații vor fi mai uniți, vor dezvolta proiecte masonice regionale pentru a aduce un aport substanțial în primul rând oamenilor

Cu acestă ocazie au fost luate hotărâri importante referitor la  modul de dezvoltare a unei masonerii autentice in regiune care să promoveze valorile, tradițiile şi obiceiurile din regiune. De asemenea au fost propuse o serie de acțiuni masonice in următoarele luni care să scoată în evidență modul cum francmasoneria română a influențat Marea Unire  de la 1918.

Site-ul oficial al MARII LOJI NAȚIONALE A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice, este : www.masonerie.com

Site-ul oficial al Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris București, este : www.cuvantmasonic.ro .

Cu stimă,

Marele Secretar / MAREA LOJĂ NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI- Loja de Ritualistică Comparată și Cercetari Masonice, Or:.București

Il:.Fr:.George Bogdan Tănase / Venerabil Maestru, R:.L:.,,ZIRIDAVA’’, Or:. ARAD Il:.Fr:. Cristea Ciprian Emanuel

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news