INVESTIGATII

Avocatul Adelin Vlai a fost RUPT ÎN BĂTAIE și tâlhărit de 12 deținuți în camera de tranzit a Penitenciarului Rahova. Execuție la comanda procurorului sau, pur și simplu, o întâmplare ORIBILĂ? Plângere penală împotriva a doi ofițeri de la Penitenciarul Arad

 

Reținut de DNA pe 21 iunie a.c., arestat și inculpat în cauza „Corupție la Medicina Legală”, trimis în judecată odată cu formularea rechizitoriului, pe 13 iulie, 2017, avocatul Adelin George Vlai se află, actualmente, în stare gravă în Penitenciarului Arad, după ce i-a fost administrată o bătaie cumplită de către 12 deținuți cu care împărțea spațiul camerei de tranzit a Penitenciarului Rahova.
Avocatul a fost transportat la București cu duba penitenciarului într-o „cursă” menită să-i verifice discernământul și rezistența – practică, de altfel, obișnuită în sistem. Din informațiile pe care le-am obținut, Adelin Vlai a fost, aparent, victima unei… tâlhării spontane. „Un deținut i-a cerut să îi dea ceasul de la mână, iar când acesta a refuzat, au sărit cu toții pe el și l-au călcat în picioare. De la București a fost dus la Giurgiu, după care la Craiova, iar de acolo la Arad,  în starea în care se afla: cu maxilarul fracturat, mai multe coaste rupte, plin de contuzii, fără să i se administreze vreun tratament medical” – a dezvăluit pentru criticarad.ro o sursă judiciară.
La Arad, avocatul a fost supus unei expertize medico-legale minuțioase și, pe baza acesteia, s-a constituit un dosar de cercetare penală împotriva celor doi ofițeri însoțitori, responsabili de siguranța transportului deținuților. Adelin Vlai a depus o plângere penală împotriva acestora.

„Incidentul nu s-a petrecut la Arad. Noi am sesizat Parchetul, mai departe Parchetul va desfășura activitățile specifice. În momentul în care a ajuns înapoi la Arad a fost prezentat la cabinetul medical, pe urmă la medicină legală și la Parchet”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Arad, Eduard Magold.

Încă mai gravă decât fapta propriu-zisă este… suspiciunea rezonabilă că avocatul a fost bătut la comanda unui celebru  procuror DNA… acesta mai având la activ asemenea practici: umilirea prin bătaie a deținuților care nu vor să colaboreze cu organele de anchetă… respectiv nu vor să-și recunoască fapta și / sau să denunțe fapte și detalii necunoscute anchetatorilor.

 

 

Articol asociat:

[ACTUALIZARE 4] AREST LA DOMICILIU pentru avocatul Adelin Vlai – au decis magistrații Curții de Apel Timișoara. El va fi obligat să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere

Lucian Valeriu, 9 august 2017 11:32