Avocatul Bogdan Ionescu a jucat un SIMULTAN la 20 de mese cu cei mai talentați elevi de la Palatul Copiilor. Bonus: o carte-eveniment despre MORALA ȘAHULUI

bogdan ionescu
Distribuie:
SIMULTAN la 20 de mese cu cei mai talentați elevi de la Palatul Copiilor

O foarte interesantă experiență, o provocare intelectuală, un demers sportiv și sociologic, totodată, un eveniment reușit și demn de mediatizat întrucât conține informații exclusiv pozitive, un exemplu, la rigoare, ușor de preluat (cine – și de ce – nu-și poate înscrie copilul la Clubul de Șah de la Palatul Copiilor?): avocatul cu ELO de 2295, Bogdan Ionescu i-a provocat pe copiii de la Cercul de Șah condus de profesorul Cosma Mitică la un simultan de șah ce s-a desfășurat în sala festivă a Palatului Copiilor din Arad.

Simultanistul a câștigat 19 partide și a remizat una. Remiza a fost obținută de către Balaban-Voia Alexandru (Elo 1972).

În ciuda scorului de pe hârtie, partidele în sine au fost mult mai dificile, maestrul trebuind a depune un efort substanțial, timp de mai bine de două ore, pentru a se impune.

Bogdan Ionescu a fost cursant al cercului de șah de la Palatul Copiilor Arad (acum mai bine de 25 de ani, cerc coordonat atunci de către Prof. Reithofer Marcel) și a dorit să întoarcă ceva comunității și să împărtășească din experiențele și beneficiile pe care șahul i le-a adus  atât în viața profesională, cât și în cea cotidiană.

„Simultanul se dorește a fi parte a unui șir de evenimente care urmăresc să popularizeze jocul de șah și să atragă copiii și tinerii spre o activitate deosebit de pozitivă, de benefică în dezvoltarea lor. Astfel, studii serioase și aprofundate au demonstrat că șahul este o valoroasă unealtă educațională, practicarea acestuia îmbunătățind inteligența, creativitatea, planificarea rapidă, prevederea, viziunea spațială, atenția, rezistența la distragere și monotonie, intuiția, memoria, abilitățile analitice și decizionale, motivația, fairplayul” – este esența pledoariei avocatului… o filosofie de viață.

Cu ocazia evenimentului, copiilor și tinerilor le-a fost prezentată și ultima apariție publicistică a autorului Bogdan Ionescu, lucrarea intitulată „Morala Șahului”, apărută la Ed. Neverland, la finele anului trecut.

Cele mai bune partide de la simultan au fost premiate de către autor cu câte un exemplar al lucrării „Morala Șahului”, purtând dedicația și semnătura acestuia.

morala sahului

Pentru cei interesați, lucrarea poate fi achiziționată online și aici:

https://www.magazinuldesah.ro/produse?c=MoralA+sahului

(Lansat în ianuarie 2011 de către Clubul arădean de șah Vados, magazinuldesah.ro s-a născut din dorința de a oferi copiilor și părinților din Arad care frecventau cursurile de șah în scoală sau de la club, produse de șah de calitate la un preț cât mai competitiv)

Bogdan Ionescu dorește să  le mulțumească pentru sprijinul acordat organizării acestui eveniment doamnei Prof. Lung Ioana Teodora, directorul Palatului Copiilor Arad și domnului Prof. Cosma Mitică, coordonatorul cercului de șah (din cadrul Palatului Copiilor Arad).

***

Cine este Bogdan Ionescu și ce a făcut el, până la 40 de ani încă neîmpliniți

Bogdan IONESCU (născut în Arad, la data de 20 decembrie 1983) deține titlul de Arena Grand Master (AGM), având actualmente un ELO (la șahul clasic) de 2295.

Este fost președinte al Asociației Județene de Șah. În această calitate, printre altele, a organizat primul și singurul (până la acest moment) turneu închis pentru obținerea normei de GM din istoria Aradului.

În prezent, este președintele Comisiei de Etică și Disciplină a Federației Române de Șah.

Este avocat, cu o activitate neîntreruptă în profesie din data de 01 februarie 2007 (data înscrierii în Baroul Arad).

Este autorul a zeci de articole de specialitate pe teme de Drept, publicate în cele mai prestigioase reviste de profil din țară și a numeroase monografii juridice de referință, dintre care amintim:

„Nestemate de Jurisprudență”, Ed. Universul Juridic, București, 2011;

„Exercitarea autorității părintești după divorț”, Ed. Universul Juridic, București, 2012;

„Acțiunea pauliană”, Ed. Universul Juridic, Bucureşti, 2012;

„Dreptul la propria imagine. O perspectivă practică”, Ed. Universul Juridic, Bucureşti, 2013;

„Mărturisirea și interogatoriul în procesul civil”, Ed. Universul Juridic, 2016;

„Arbitrajul. Repere esențiale. Practică arbitrală comentată, Ed. Universul Juridic, 2017;

„Mic studiu asupra găzduirii egalitare a minorilor după divorț”, Ed. Universul Juridic, 2018;

„Legea nr. 310/2018. Panorama modificărilor și completărilor aduse Codului de procedură civilă, Ed. Universul Juridic, 2019;

Deopotrivă, este arbitru atât în cadrul Curții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț Industrie și Agricultură a județului Arad, cât și în cadrul Curții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană.

În fine, este formator acreditat de către Autoritatea Națională pentru Calificări.

………………………………………….

Articol asociat:

Simultan de șah cu deținuții periculoși la Penitenciarul Arad – sau „frumusețea atemporală a măsurării timpului” față cu urâtul pur al desființării sale [GALERIE FOTO]

 

 

 

 

Categorie: Reportaje
Etichete: Bogdan Ionescu, clubul de sah Vados, Editura Neverland, magazinuldesah.ro, Morala Șahului, Palatul Copiilor Arad, Prof. Cosma Mitică, Prof. Lung Ioana Teodora, Prof. Reithofer Marcel), simultan de șah
Distribuie:
Articolul anterior
Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital după ce fiul său i-a aplicat trei lovituri de cuțit în zona gâtului
Articolul următor
Accident cu victimă încarcerată, în zona Maranata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie