marți, mai 24, 2022

#Avocațipentrurefugiați – o campanie a UNBR de asistență juridică și umanitară pentru refugiații din Ucraina

Solidar cu persoanele refugiate, Baroul Arad a înființat un grup de lucru propriu, menit a veni în sprijinul nevoilor acestora. Se caută translatori de limba rusă/ucraineană

  #Avocațipentrurefugiați

Baroul Arad, membru al Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR), aduce la cunoștință demararea la nivel național a proiectului „Avocați pentru refugiați”, o campanie a UNBR de asistență juridică și umanitară pentru refugiații din Ucraina.

În cadrul acestei campanii s-a lansat ”Ghidul privind regimul juridic al refugiaților ucraineni în România”, cuprinzând informații privind:
– Condițiile de trecere a frontierei către România;
– Statutul de refugiat/protecție subsidiară și cererea de azil;
– Drepturile și obligațiile persoanelor care solicită azil;
– Regimul solicitanților de azil minori;
– Alte persoane care beneficiază de protecție;

Totodată Uniunea Națională a Barourilor din România pune la dispoziție un tel verde la care, cei interesați, pot apela pentru informațiile relevante, urmând a fi consiliați de către avocații voluntari înscriși în proiect.

Solidar cu persoanele refugiate, Baroul Arad a înființat un grup de lucru propriu, menit a veni în sprijinul nevoilor acestora, în sensul celor arătate mai sus.

Mai multe informații pe site-ul Baroului Arad http://baroularad.ro

Solicităm pe această cale sprijinul în a identifica translatori de limba rusă/ucraineană, respectiv de a ne comunica disponibilitatea lor de a intermedia comunicarea în consultații juridice/proceduri judiciare urgente, precum și datele acestora de contact, urmând ca în caz de nevoie sa apelăm imediat la serviciile acestora.

Comunicat de presă – Baroul Arad
Prin Decan Andrei Ioniță 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news