ȘTIRI

„Bătrâna Doamnă la a 76-a primăvară!” – un SHOW PIROTEHNIC care va rămâne în Istoria Aradului drept CEL MAI FRUMOS DRIBLING COLECTIV al acestei PANDEMII

 

„Tiki-taka cu neprezentare” ar fi rezumatul ironic al partidei pe care au disputat-o aseară ultrașii utiști în compania (din fericire, absentă) sau mai degrabă în pofida căcaților cu servietă care, iată, ACUM CU PRILEJUL PANDEMIEI, interzic până și INSPECȚIA ADEVĂRATĂ a arădenilor în incinta propriului lor stadion – „bijuteria proaspăt renovată” conform laudelor autorităților, în fapt „bătaie de joc, luată cu amănuntul”,  la capătul a 10 ani de exil.

Un dribling colectiv, de inspirație latino-germană (cam ce făcea Guardiola la Bayern) a fost show-ul pirotehinic pe care suporterii echipei-brand a Aradului l-au prestat pe arena care poartă numele celui mai generos baron pe care l-a dat acest oraș: Francisc von Neuman.

Ceva mai mișto de-atât, nici la Rammstein n-ai să vezi. „Till Lindemann  like this picture” – parcă văd!

(Foto: https://www.facebook.com/UltrasArad)

Gestul de luni seară a fost nici mai mult, nici mai puțin decât un gest de „La mulți ani!” adresat „Bătrânei doamne” care, iată, face 76 de ani de când Baronul a pus-o pe harta lumii bune a sportului celui mai popular din lume.

***

D.p.d.v. strict juridic, dacă cumva se pune problema „nerespectării măsurilor impuse de” plm… îmi și imaginez dialog între purtătorul de cuvânt al băieților ăstora și vreun căcat cu epoleți care s-ar putea sesiza post-factum (cum observăm că se face mai nou, la fiecare protest):

– A fost lumină când au început?
– A fost!
–Au păstrat distanța regulamentară?
– 
Oho – la șubler, șefu! Unii au și exagerat – au stat la kilometri distanță unul de altul…
– Au purtat măști?
– Cu măști s-au născut, boss… ei nici nu umblă altfel!
– Au pus viața în pericol cuiva?
– Pe naiba – fix invers: le-a făcut o seară de luni puțin mai suportabilă multora!
– Au încălcat normele impuse de pandemie?
– Care pandemie?… că-s mai multe: să definim, întâi, juridic, ce înțelegem prin PANDEMIE?
– Au cântat frumos?
– Au cântat foarte frumos – mai frumos decât voi în toate ședințele voastre la un loc!

Show-ul pirotehnic a fost intitulat sugestiv „Bătrâna Doamnă la a 76-a primăvară!”

Lucian Valeriu, 20 aprilie 2021 8:28

uta-drona