ȘTIRI

Belarus poate fi poarta investitorilor arădeni către zona euro asiatică

 

Astăzi, 12 octombrie, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, şi preşedintele Camerei de Comerţ, Agricultură şi Industrie a Aradului, Gheorghe Seculici,  au primit vizita Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Belarus în România, Excelenţa Sa Andrei М. Grinkevich. Întâlnirea a fost solicitată de Excelența Sa din dorința de a dezvolta contacte directe cu autoritățile locale.

[COMUNICAT DE PRESA – C.C.I.A.ARAD]

„În luna mai a acestui an am avut primă întrevedere cu dl. ambasador, la sediul CCIA Arad, în contextul recentei sale acreditări. Atunci am stabilit coordonatele dezvoltării unor relații bilaterale între Rep. Belarus și județul Arad. Iar astăzi, acele discuții au prins contur, în cadrul unei întâlniri mai largi, la care am participat împreună cu președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca”, declară președintele CCIA Arad, arh. Gheorghe Seculici.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad dorește ca pe viitor să atragă companii din Belarus la târgurile și expozițiile pe care le organizează. Discuțiile s-au axat pe identificarea și contactarea unor companii producătoare de tractoare agricole, cunoscându-se faptul că Rep. Belarus este un producător renumit de tractoare agricole și forestiere.

Întâlnirea a avut loc la sediul Consiliului Județean Arad, discuțiile axându-se pe modalități concrete de dezvoltare a relațiilor bilaterale între cele două state.

[COMUNICAT DE PRESA – C.J. ARAD]

Am primit cu această ocazie, din partea domniei sale, un volum despre 250 de personalităţi din Belarus, pe care îl donăm Bibliotecii A.D. Xenopol, din Arad. O misiune economică din Arad a fost invitată în Belarus, urmând ca o misiune economică din Belarus să viziteze Zona Industrială Arad-Curtici, fabricile de vagoane şi zonele industriale arădene. De asemenea, am discutat despre o expoziţie de icoane, pe care o vom organiza în Arad cu sprijinul Excelenţei Sale. Nu în ultimul rând, am stabilit un parteneriat pentru schimburi de experienţă în domeniul Agenţiilor Locale de Dezvoltare, şi îmi doresc să organizăm o conferinţă economică la Arad, pentru promovarea investiţiilor în judeţul nostru. Belarus poate fi poarta investitorilor arădeni către zona euro-asiatică, iar Aradul poate reprezenta culoarul de acces al investitorilor din Belarus către zona europeană. De aceea, am stabilit o participare bilaterală la târgurile organizate de Camera de Comerţ din Arad şi organizaţiile similare din Belarus. Apreciez în mod deosebit faptul că am trecut de nivelul vizitelor de curtoazie la o abordare practică, pragmatică, a relaţiilor dintre noi”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Gheorghe Seculici, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, a insistat asupra participării unor investitori din Belarus la târgurile Demo Metal, Demo Plast, Agromalim, unde produsele realizate sunt de înaltă tehnicitate, iar vizibilitatea târgurilor este deosebită.

Excelenţa Sa Andrei М. Grinkevich a accentuat faptul că de la prima sa vizită în Arad a reuşit să faciliteze legătura dintre cele două universităţi din judeţul nostru cu mai mulţi parteneri din mediul academic al Republicii Belarus.

Critic Arad, 12 octombrie 2017 5:26

IMG_9889