Acasă ȘTIRI Beniamin Vărcuş : Dezbaterea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, o nouă farsă...

Beniamin Vărcuş : Dezbaterea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, o nouă farsă marca Falcă [GALERIE ACTE]

0

 

Consilierul local municipal PSD Beniamin Vărcuş se declară total nemulţumit de mersul şi rezultatul dezbaterilor de ieri pe marginea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Municipiul Arad. Într-o notă dictatorială primarul Falcă a ordonat reprezentanţilor Sigma Mobility Engineering, firma care a efectuat studiul în cauză, să nu răspundă întrebărilor legitime adresate de consilierul social-democrat.

„Absent nemotivat la plenul şedinţei de consiliu pentru a evita dialogul cu consilierii opoziţiei, pe subiectul rectificării de buget, Falcă a găsit în schimb timpul necesar pentru a-şi susţine şi promova noii tovarăşi de afaceri, cei de la Sigma Mobility Engineering, una dintre firmele clientelare fanion a mafiei PDL. Pentru că vorbim despre o firmă de apartament din Piteşti, una fără angajaţi şi un capital social de 200 Ron, care practic produce hârtii pe care funcționarii le depozitează în arhive sau le ascund prin sertare și încasează în schimb sume de ordinul zecilor de mii de euro.

Compania în cauză a făcut subiectul unor articole de presă acide la nivel naţional, fiind considerată un element căpuşă de notorietate ce aspiră bani publici, livrând maculatură şi iluzii. Pentru edilul Aradului este partenerul perfect de a înveli proiecte pline de ambiguitate într-o glazură fondantă care trebuie să sune şi să arate fals pretenţios şi aparent atent documentate. Toată vraja s-a destrămat însă la întrebările mele focusate şi încercările de a obţine lămuriri de substanţă de la reprezentanţii Sigma Mobility Engineering.  Deodată, la comanda primarului intervine tăcerea obedientă a celor care consumă contracte cu dedicaţie de pe masa generosului edil. În fond toată dezbaterea nu a fost altceva decât o farsă orchestrată de acesta, pentru a simula că tratează cu seriozitate subiectul transportului în Arad.

Cetăţeanul şi nevoile sale?  Cuvinte în vânt, introduse în documentaţie de nişte indivizi cinici care întorc banii cu lopata, după câteva decenii de lucrat la Stat sau… mă rog cu Statul.  Sunt conştient de faptul că arădenii au nevoie de planuri moderne şi curajoase, de îmbunătăţirea mobilităţii urbane şi susţin generarea şi implementarea unor astfel de proiecte. Cu toate acestea, cetăţenii Aradului nu necesită o altă pistă de biciclete nefuncţională, construită pe baza unui proiect, elaborat cu aceeaşi neseriozitate şi realizată la parametri de calitate îndoielnici pe care îi cunoaştem cu toţii.  La fel cum nu avem trebuinţă de montarea unor noi şi noi robinete de sifonare a banilor publici, de altfel singurul lucru la care,  Gheorghe Falcă, se pricepe cu adevărat”, afirmă consilierul local municipal Beniamin Vărcuş.

Informaţie suplimentară – articolul apărut în cotidianul național Puterea – O firmă de apartament, fără nici un salariat, produce „hârtii” pe banii primăriilor. Planurile de mobilitate urbană durabilă, o adevărată mană cerească pentru Sigma Mobility Engineering SRL din Pitești

Biroul de presă al PSD Arad

 

Exit mobile version