ȘTIRI

BLATUL PNL-PPU a lăsat Primăria Gurahonț la cheremul JUSTIȚIEI. Comuna rămâne condusă de DOI INCOMPATIBILI

 

Ieri s-a întrunit noul Consiliu Local al Comunei Gurahonț pentru alegerea viceprimarului – iar bătălia politică dintre consilierul local Beniamin Moț și fostul/actual viceprimar Daniel Blaj nu a fost una cinstită!

La alegerile din 27 septembrie, primărița (degeaba) declarată incompatibilă de către ANI (vezi amănunte în articolul asociat) a câștigat scrutinul cu o diferență de 40 de voturi față de Flavius Beniamin Moț – la Gurahonț, PSD reușind să obțină 5 consilieri locali. PNL a obținut tot atâția.

În 26 octombrie, PSD anunța pe facebook că  „am depus jurământul de învestitură în funcția de consilieri locali ai comunei Gurahonț alături de reprezentanții PNL și PPU din actualul Consiliu Local Gurahonț, urmând a ni se alătura și colegul de la PMP”, informând totodată că „echipa noastră  și-a desemnat și candidatul pentru funcția de viceprimar în persoana d-lui Moț Flavius Beniamin, care sperăm să aibă susținerea și celorlalți consilieri locali pentru învestitură și formarea unei majorități în cadrul consiliului local.”

Ei bine, tocmai „colegul de la PPU” a fost cel care „a trădat înțelegerile anterioare și, în schimbul promisiunii a trei locuri de muncă în Primărie și a câtorva contracte, a votat pentru ca viceprimar să rămână același Daniel Blaj”.

Flavius Stănilă – și el candidat la funcția de primar al comunei, concomitent cu cea pentru demnitatea pe care o ocupă acum, cea de consilier local – este cel care „i-a făcut jocurile lui Dorel Căprar” – conform surselor noastre – „iar în condițiile în care, indiferent de diferendele de la vârful partidelor, ne așteptam să fie de partea noastră, acesta a trădat, la propriu, pentru un pumn de arginți.”

Afirmăm că, prin această „mișcare” aparent câștigătoare pentru PUTERE, Primăria Comunei Gurahonț va fi condusă – cel puțin încă câteva luni de acum încolo – de doi incompatibili, pentru că, odată sosită sentința ce va obliga Prefectura să o demită pe Ana Moțica din funcție, locul ei va fi luat de același Daniel Blaj… la rândul său incompatibil – o anchetă privind dubla sa calitate de președinte de compososerat și viceprimar, care atinge „găuri negre” din bugetul localității și „aspiră” bani publici, fiind în curs.
Administrația comunei rămâne, astfel, la dispoziția sau la cheremul Justiției…

Dorel Căprar – președinte PPU: „Noi considerăm că, prin această opțiune politică, am obținut niște avantaje mari pentru partid. Am înțeles să îi încredințăm mandatul actualei echipe pentru LINIȘTEA pe care ne-o dorim în comuna Gurahonț. Domnului Beniamin Moț îi oferim cu plăcere colaborarea cu echipa noastră și cred că, împreună, vom face lucruri constructive pentru Gurahonț.”

[ACTUALIZARE] – ora 20.00

„Stimați locuitori ai comunei Gurahonț
După cum bine știți astăzi a avut loc ședința Consiliului local Gurahonț, iar unul din punctele de pe ordinea de zi a fost alegerea viceprimarului. În urma votului de astăzi domnul ec. Blaj Daniel a fost ales viceprimar al comunei Gurahonț cu 7 voturi, iar eu am primit 6 voturi. Cu acestă ocazie țin să îl felicit pe contracandidatul meu pentru victorie și totodată vreau să vă informez despre faptul că, chiar dacă astăzi am pierdut datorită conjuncturii de moment și am rămas cu un gust amar, totuși nu voi renunța și împreună cu echipa mea de consilieri PSD, alături de domnul ing. Cojocaru Gheorghe – consilier local din partea PMP, căruia țin să îi mulțumesc pentru sprijinul acordat și alături de care vom continua să vă reprezentăm așa cum am promis.
În perioada imediat următoare vom veni și vom iniția noi proiecte pentru dezvoltarea comunității locale, pe care le vom susține și vă vom dovedi că încrederea pe care ați avut-o în noi și votul acordat nu a fost în zadar, iar lupta va continua tot cu aceleași idei și principii de fiecare parte.
Vă stimez și vă respect pe toți cei care mi-ați fost alături.
Dumnezeu să ne ajute.” – a postat Flavius Beniamin Moț pe pagina sa de facebook.

 

Articol asociat:

[ACTUALIZARE 2] INCOMPATIBILĂ și în curs de DEMITERE, primărița Gurahonțului își păcălește alegătorii s-o voteze… în beneficiul „scutierului său devotat”, viceprimarul Daniel Blaj

Critic Arad, 13 noiembrie 2020 12:37