sâmbătă, mai 28, 2022

„Blestemul lipsei de casă”: UTA a dezamăgit din nou…

 

UTA – Dunărea Călarași 0 -1 (0 – 0)

UTA nu a reusit nici sâmbătă să-și treacă în cont prima victorie pe propriul teren din acest sezon, mai mult decât atât, a cedat toate cele trei puncte la primul joc acasă sub comanda lui Adrian Falub.
Prima repriză:
Gazdele au evoluat curajos și ofensiv încă din primele minute în ciuda faptului că în debutul jocului (minutul 3), Tănase a fost înlocuit din cauza unei accidentări în urma unui duel la mijlocul terenului.
UTA a încercat să desfacă apărarea oaspete prin dezvoltarea jocului pe flancuri și schimbări de direcție. În minutul 8 apare prima ocazie: Păcurar a executat bine un corner de pe stânga, Scutaru a reluat și un fundas a respins cu noroc de pe linia porții. Tot UTA a trecut pe lângă gol: șut-centrare Burla, portarul respinge peste transversală. Oaspeții s-au văzut în ofensivă abia spre prima jumătate de oră a jocului – mai întâi șutul lui  Kouakou din marginea careului a trecut puțin peste transversală, apoi Drăghiceanu a tras la rădăcina barei din dreapta, iar Grahovac a prins mingea. Grahovac s-a mai remarcat și în situație de unu la unu cu Kanda –  au fost trei ocazii bune în 5 minute, din care UTA a iesit cu bine și a ripostat, dar șutul lui Burla din minutul 35 a trecut peste poartă. A fost ultima ocazie notabilă din prima repriză.
Repriza a doua:
Așa cum a arătatat de atâtea ori acasă, UTA își pierde luciditatea după pauză, doar în debut nottând șutul lui Burla exact pe centrul porții. Mai multe greșeli de ambele părți joc pe contre, Scutaru a greșit de puțin ținta din careu, în vreme ce Kanda îl remarcă pe Grahovac, care cu vârful degetelor trimite peste poartă. UTA a luat un gol cu 15 minute înainte de final la o fază ce nu anunța nimic, iar dupa gol oaspetii au închis jocul. Totuși, UTA putea restabilii egalitatea în minutele de prelungiri, când Burla trage, portarul respinge, Asani reia periculos, respinge un fundas pana la Scutaru, șut în blocaj. Dunărea nu a arătat ca o echipă de top, dar și-a atins scopul.

Așa s-a marcat: Minutul 77, mingea ajunge cu noroc la Drăghiceanu care trage din careu in dreapta lui Grahovac, 0 -1.

UTA: Grahovac – Adili, Manea, Scutaru – Buleică, Tănase, Cârstocea, Burlă – Stahl, Curtuiuș, Păcurar. Au mai evoluat:Jorza, Toma, Asani. Antrenor: Adrian Falub.

Călărași: C. Lungu – Ţenea, Mardare, Bg. Şandru, Tomozei – Preoteasa, Sil. Pană – Kanda, Drăghiceanu, V. Munteanu – Kouakou. Au mai evoluat:  Manole, Puscas. Antrenor: Dan Alexa.

Arbitri: Nicolae Botaș (Timișoara) – Adrian Mărginean (Aiud), Călin Cimpoieru (Lugoj). Rezervă: Claudiu Gaitin (Ghiroda-Timiș).

Observatori FRF: Vasile Marc (Cluj) și Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin).

Declaratiile antrenorilor:

„Meciul a fost echilibrat. Am început bine, însă după minutul 20 am avut probleme pe recuperările lor și mingile jucate în spatele apărării noastre. După pauză am pus presiune, am creat ocazii, dar am luat un gol într-o perioadă în care adversarul nu mai controla jocul. Nu am mai avut forța să revenim, am mai pierdut un joc, vedem ce va fi de acum înainte. Suntem într-o situație grea, dar știam deja asta. Trebuie să ne revenim cât mai repede posibil”, a declarat Falub.

Grahovac a evoluat bine si a salvat echipa, UTA nu m-a surprins cu nimic si dedic vitoria celor de la galeria lui Poli spune Alexa.  Victoria este fără dubiu, am avut alte trei – patru ocazii mari pe lângă gol, știam că Falub va schimba sistemul, pentru că aceste e sistemul lui favorit. Am profitat de anumite spații care se crează când joci în aceste sistem. A fost un teren de joc excepțional, vreau să felicit autoritățile de aici, pentru că mă așteptam să fie mult mai rău, dar cred că e cel mai bun gazon din liga a doua”, a spus Alexa.

Ultimele Știri

Related news