ȘTIRI

Comunitatea din BELIU este în stare de șoc, după ce un tânăr de 21 de ani, student eminent la Cluj, a murit la „Infecțioasele” Spitalului Județean Arad. Și mai GRAV: se pare că tânărul fusese infestat cu HIV fără să știe nimeni!

 

Comunitatea din Beliu este în stare de șoc, după ce un student eminent, care fusese premiant de „10 pe linie” și în liceu, s-a stins în această dimineață la vârsta de 21 de ani neîmpliniți. Băiatul a  fost internat la Ineu, de unde, pentru că era în stare foarte gravă, a fost transferat la ARAD, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean de Urgență. De acolo a fost transferat la neurochirurgie, iar de acolo pe ATI, unde a murit după trei zile, în urma unui stop cardio-respirator.

Claudiu Dan Nica era internat în spital de cateva zile, iar apropiații credeau ca acesta a suferit complicatii din cauza unei răceli (encefalita pare a fi diagnosticul stabilit de medici, ca și cauză „de facto” a decesului). Surse din randul cadrelor medicale susțin însă ca băiatul suferea de o boală incurabilă, fiind infectat cu virusul imunodeficienței dobândite (HIV). Acest detaliu ar fi ieșit la iveală în urma analizelor medicale efectuate in timpul internării.

Pe rețelele de socializare, prietenii si cunostințele băiatului scriu zeci de mesaje de condoleanțe, însă nimeni nu a știut că tânarul era infectat cu HIV.

Autoritățile nu confirmă și nici nu infirmă acest aspect, în primul rand pentru ca nu au voie, bolnavii de SIDA fiind protejați din punct de vedere al confidențialității.

Autodescrierea celui care a fost Claudiu Dan Nica – pe profilul său de facebook:

 

Mihai Comanescu, 20 februarie 2018 4:52